מתכון לצ'ורוס

כשחם מדי לאפייה. סיגל בוגנים
צילום: סיון וייס

קיץ וחם. בני הנוער מסתובבים לי בבית בלי סוף וממש זקוקים למשהו מתוק וקליל. בגלל החום, לא ממש בא לי להפעיל תנור באמצע הלילה, אז החלטתי לטגן את הקינוח הכי טעים ואהוב עליהם – צ'ורוס בשתי דקות הכנה (ותוך שתי דקות הכל נעלם), רק אל תשכחו להגיד לילדים שהאספקה מוגבלת. 

צ'ורוס:

240 גרם (כוס ושלושת רבעי) קמח.
1/2 1 כפיות יפות אבקת אפייה.
1/2 כפית מלח.
20 גרם (2 כפות) סוכר.
480 מ"ל (2 כוסות) מים רותחים.
2 כפות שמן חמניות או שמן קנולה.

ציפוי: 
כוס סוכר עם קינמון. 

אופן הכנה:

מכינים מראש, שיהיה בהישג יד, שק זילוף רב פעמי, או שקית זילוף כפולה המצוידת בצנתר משונן עם פתח של כ-1.5 סנטימטרים.
מנפים לקערה בינונית – גדולה קמח ואבקת אפייה, מוסיפים מלח וסוכר ומערבבים. מרתיחים מים ויוצאים אותם לתוך הקמח בבת אחת. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב, רק עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
מצננים קלות ומעבירים את הבצק בעודו חמים למדי לשקית הזילוף.
מזלפים את הבצק על נייר אפייה, כדי לכם להקפיד לזלף את הבצק בעודו חמים, כי אחרי שיתקרר, הוא רק יתייצב עוד יותר ויקשה על הזילוף. במידת הצורך, ניתן לעטוף את שקית הזילוף במטלית בד או בנייר סופג, על מנת שיהיה קל ללחוץ על השקית גם כשהבצק עדיין חמים.

אל תמצמצו, שלא תפספסו. צ'ורוס
צילום: עצמי

אם רוצים, ניתן לזלף את הבצק מיד לתוך השמן החם וכשעושים את זה, ניתן להיעזר במספרים כדי לגזור את הבצק.
לטיגון ולציפוי:
מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק, עד שקיסם הנטבל בשמן יוצר בועות סביבו (180 מעלות). מכינים בהישג יד תבנית מרופדת בנייר סופג וקערה עם סוכר מעורבב בקינמון. מזלפים בכל פעם כמה צ'ורוס בעדינות לתוך השמן הרותח ומיד טובלים בסוכר וקינמון.

למילוי (לא חובה):
מצננים מעט את הצ'ורוס ונועצים לאורכו שיפוד מקצה לקצה, מסובבים מעט את השיפוד כדי להרחיב את החור וליצור חלל ריק עבור המילוי, ולמלא באמצעות שקים זילוף.

לחילופין, ניתו להכין כמה סוגי קרמים לטבילת הצ'ורוס, כמו גאנש שוקולד, ריבת חלב, או כל קרם אחר שאוהבים.

אודות כתב מקומי

אולי יעניין אותך גם?

שוקולד טופי אנגלי, פשוט קל להתאהב בו

שוקולד טופי אנגלי אין ספק שמדובר באחד הממתקים וחטיפי השוקולד האהובים ביותר, ילדים וגם מבוגרים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *