צילום: סיון וייס
פעם בשנה אני מעבירה סדנאות העצמה לילדים לפני כיתה א', בהן אני מזכירה להם, שעם כל הפחד וההתרגשות של כיתה א', הם תמיד נשארים הם. אחרי שהם מבינים, אנחנו אופים ביחד עוגיות חמאה, אותן, כל אחד מקשט איך שבא לו.
יחד עם זאת, אני מקפידה לעזור להם לגלות את עצמם, לכתוב מי הם על העוגייה ולקחת אותה למזכרת, כדי שלפני המעבר אל בית הספר, יוכלו להיזכר ולהתגבר על החששות.
מתכון עוגיות חמאה:
175 גר' חמאה רכה.
3/4 כוס סוכר – 100 גר'.
1 שקית סוכר וניל.
1 ביצה + חלמון.
2 כוסות קמח – 280 גר'.
חצי כפית אבקת אפייה.
אופן ההכנה:
במעבד מזון (אפשר גם ידנית, למרות שזה פחות נוח) מעבדים חמאה, סוכר וסוכר וניל לתערובת אחידה וקרמית. מוסיפים את הביצה והחלמון ומערבבים.
מנפים יחד אל הקערה קמח ואבקת אפייה ומוסיפים גם את המלח. מעבדים לבצק אחיד. אוספים את הבצק ומשטחים לדסקית עבה. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.
לשים מעט את הבצק, מרדדים על משטח מקומח וקורצים צורות. יש לשים לב לא לרדד דק מדי. אם הבצק דביק מעט, אפשר להוסיף מעט קמח או להחזיר למקרר לכמה דקות.
מסדרים את העוגיות על גבי נייר אפייה עם רווחים ביניהם (העוגיות מתרחבות מעט באפייה אך שומרות על צורתן). אופים בחום של 175 מעלות, 8-10 דקות, רק עד שהעוגיות לא מבריקות. העוגיות צריכות להישאר כמעט לבנות.
לקישוט: רויאל אייסינג
200 גר' אבקת סוכר, 2 כפות מים וכפית מיץ לימון.
מערבבים הכל ביחד, עד שנהיה קרם חלק וקצת נוזלי. אפשר להוסיף צבעי מאכל, על פי הטעם או החשק, מעבירים לשקית זילוף ומתחילים לקשט ולכתוב על העוגייה.
לא לשכוח לתת לזה להתייבש לפני שאוכלים.
המשך חופש נעים.