עוגת בננות קוקוס ושוקולד בלונדי
צילום: סיון וייס
אם יש פרי שאני פחות אוהבת בקיץ, אלו הן הבננות, שמבשילות מהר מדי ואני לא מספיקה ליהנות מהן. אם כבר נשארו לי כמה, מלאות בדבש, זה הזמן לעשות מהן סילאן.
מתכון פשוט וקל, עוגה בחמש דקות.
לעוגה:
200 גרם (1 כוס) סוכר.
125 מ"ל (1/2 כוס) שמן.
3 ביצים בגודל L.
קורט מלח.
1 כפית תמצית וניל.
3 בננות בשלות ומרוסקות.
210 גרם (כוס וחצי) קמח.
70 גרם (2/3 כוס) קוקוס טחון.
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה.
100 גרם שוקולד בלונדי קוקוס קלוי.
לציפוי:
100 גרם שוקולד בלונדי קוקוס קלוי.
לחממם תנור ל-170 מעלות ולשמן את התבניות.
בקערה גדולה טורפים יחד סוכר, שמן, ביצים, מלח, וניל ובננות מרוסקות לתערובת אחידה. מוסיפים קמח, קוקוס ואבקת אפייה וטורפים עד שהכל נעשה אחיד. קוצצים את השוקולד בלונדי לחתיכות קטנות ומוסיפים לתערובת העוגה. מקפלים בעדינות לפיזור אחיד בבלילה. יוצקים את הבלילה לתבניות ומיישרים את החלק העליון. אופים במשך 30-40 דקות, או עד שהעוגות תפוחות, זהובות ויציבות.
מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
צילום: עצמי
ציפוי שוקולד בלונדי:
שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. ממסים במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה. שופכים על העוגה
האותיות הקטנות: אם אין לכם שוקולד בלונדיז אפשר להשתמש בשוקולד לבן, העיקר שיהיה משהו מעל.