עוד לא חנוכה, אבל קבלו מתכון לספינג'
צילום: סיגל וייס
אתמול הבן האמצעי שלי חזר מבית הספר ושאל אם יש ארוחת צהרים. כמו אמא טובה, עניתי: "כמובן שלא", והוא מיד ענה: "מצוין, אז בואי נכין ספינג, כי ממש בא לי".
אני לא ממש מסוגלת להגיד "לא" לילד הסנדוויץ' שלי ומיד הרמנו שרוולים ויצאנו לדרך.
מתכון לספינג':
1/2 קילו קמח.
25 גרם שמרים טריים.
כף סוכר רגיל או 2 שקיות סוכר וניל.
מיץ מחצי תפוז סחוט.
2 וחצי כוסות מים פושרים.
צילום: עצמי
מערבלים הכל במיקסר עם וו גיטרה, הבצק אמור לצאת קצת דביק ונוזלי.
משמנים קערה ומניחים את הבצק למנוחה והתפחה. בינתיים מכינים מחבת עם שמן עמוק
וכשהבצק תופח, יוצרים כדורים לא גדולים, עושים בכל כדור חור באמצע ומכניסים למחבת עם השמן הרותח.
מטגנים עד שהספינג' נהיה זהוב משני הצדדים, מוציאים מהשמן וטובלים בסוכר או אבקת סוכר.
תיהנו, זה נכון שחנוכה עדיין לא הגיע, אבל ספינג' תמיד יש.