עוגה לשבת / סיגל בוגנים

עוד לא חנוכה, אבל קבלו מתכון לספינג'

ספינג' תמיד יש. בוגנים
צילום: סיגל וייס

אתמול הבן האמצעי שלי חזר מבית הספר ושאל אם יש ארוחת צהרים. כמו אמא טובה, עניתי: "כמובן שלא", והוא מיד ענה: "מצוין, אז בואי נכין ספינג, כי ממש בא לי".

אני לא ממש מסוגלת להגיד "לא" לילד הסנדוויץ' שלי ומיד הרמנו שרוולים ויצאנו לדרך.


מתכון לספינג':

1/2  קילו קמח.
25  גרם שמרים טריים.
כף סוכר רגיל או 2 שקיות סוכר וניל.
מיץ מחצי תפוז סחוט.
2  וחצי כוסות מים פושרים.

ככה עושים ספינג'
צילום: עצמי

מערבלים הכל במיקסר עם וו גיטרה, הבצק אמור לצאת קצת דביק ונוזלי.

משמנים קערה ומניחים את הבצק למנוחה והתפחה. בינתיים מכינים מחבת עם שמן עמוק
וכשהבצק תופח, יוצרים כדורים לא גדולים, עושים בכל כדור חור באמצע ומכניסים למחבת עם השמן הרותח.
מטגנים עד שהספינג' נהיה זהוב משני הצדדים, מוציאים מהשמן וטובלים בסוכר או אבקת סוכר.

תיהנו, זה נכון שחנוכה עדיין לא הגיע, אבל ספינג' תמיד יש.

אודות כתב מקומי

אולי יעניין אותך גם?

שוקולד טופי אנגלי, פשוט קל להתאהב בו

שוקולד טופי אנגלי אין ספק שמדובר באחד הממתקים וחטיפי השוקולד האהובים ביותר, ילדים וגם מבוגרים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *