"אחרי החגים יגמר הכל"
צילום: סיון וייס
ברור לכולנו וגם אני יודעת עכשיו, שכל מה שהגוף שלנו צריך זה דיאטה, אחרי כל החגים האלה, אבל הלב שלי צועק "אוכל מנחם,
משהו מתוק מפוצץ".
אז קבלו הפעם את הקינוח הכי מושחת שיש:
מצרכים:
300 גרם שוקולד מריר.
100 גרם חמאה.
3 ביצים.
2/3 כוס (130 גרם) סוכר.
1/3 כוס (45 גרם) קמח.
1/2 כפית אבקת אפייה.
1/2 כפית מלח.
לקישוט:
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס.
100 גרם שוקולד חלב, קצוץ גס.
100 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס.
אופן הכנה:
ממיסים ביחד שוקולד וחמאה. במיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר במשך 5 דקות.
טורפים את קצף הביצים לתערובת השוקולד. מנפים מעל התערובת קמח, אבקת אפייה ומלח וטורפים לתערובת אחידה ומבריקה. בעזרת כף גלידה מניחים באופן מרווח שלוליות מהתערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל את שלושת השוקולדים לקישוט.
צילום: עצמי
אופים בחום של 180 מעלות כ-15 דקות בלבד, עד שהעוגיות סדוקות ותפוחות מעט למראה, יציבות בשוליים ורכות במרכז. מניחים להן להתקרר לחלוטין אחרת הן מתפרקות. כשהעוגיות קרות משחררים מנייר האפייה בעזרת פלטה ומגישים.
הטיפ שלי: מאחר והעוגיות נוזלות ונשפכות אני מעדיפה להכין מהבלילה עוגה, כמו בראוניז.