ראש השנה (גם) לצמחונים

ראש השנה הוא החג בו מאווררים את ספרי המתכונים ומשוויצים במיטב המנות העשירות מהמטבח היהודי, שרובן מורכבות מבשר, אך מה בנוגע לאלה שלא אוכלים בשר? הנה מתכונים שיקלו עליכם לארח מתכונים

תפוחי אדמה וברוקולי אפויים

מרכיבים:

500 גרם תפוחי אדמה.

500 גרם ברוקולי .

150 מ"ל שמנת לאפייה.

3 ביצים.

100 גרם גבינת פרמז'ן.

קורט מלח.

30 גרם חמאה.

הכנה:

בשלו את תפוחי האדמה עד שהיו רכים למחצה וקלפו אותם. אם תפוחי האדמה גדולים חתכו אותם לפרוסות עבות או לרבעים. ערבלו את הביצים בקערה, הוסיפו שמנת ומלח. ערבבו את תפוחי האדמה והברוקולי והניחו אותם בתבנית אפייה עמוקה מזכוכית משומנת בחמאה. שפכו את תערובת הביצים והשמנת על הירקות ופזרו גבינת פרמז'ן מעל.

פיתרון מושלם לצמחונים. תפוחי אדמה וברוקולי
צילום: סטודיו ארט

עגבניות ממולאות

מרכיבים:

8 עגבניות גדולות.

500 גרם תפוחי אדמה.

15 גרם חמאה.

3 חלמוני ביצים.

3 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת.

3 כפות חלב.

קורט מלח.

כוכבת השולחן. עגבנייה ממולאת
צילום: סטודיו ארט

הכנה:

בשלו את תפוחי האדמה עד שהיו רכים למחצה. הניחו להם להצטנן ואז קלפו אותם ומעכו אותם- זה יהיה הבסיס למילוי. הוסיפו לתפוחי האדמה המעוכים את החלמונים, החמאה, החלב והמלח. חתכו את החלק העליון של העגבניות והוציאו את תוכנן עם כפית. מלאו את העגבניות בתערובת תפוחי האדמה ופזרו מעל גבינת פרמז'ן.  

באדיבות ספר המתכונים של מותג מוצרי היוקרה למטבח גורניה

אודות כתב מקומי

אולי יעניין אותך גם?

שוקולד טופי אנגלי, פשוט קל להתאהב בו

שוקולד טופי אנגלי אין ספק שמדובר באחד הממתקים וחטיפי השוקולד האהובים ביותר, ילדים וגם מבוגרים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *