צילום: עצמי
שנים מכבי חיפה לא מגשימה את המטרות שלה. אנשי מקצוע בכל המינים והסוגים, כסף רב, סוכנים, מאמנים מתחלפים, שחקנים מתחלפים, צוותים שלמים וזה פשוט לא קרה.
אמש חגגו מכבי חיפה ניצחון ועלייה לאירופה ותוך כדי, שמעתי ברשת צחקוקים על החגיגות. לחשושים על לסתום את הפה, על מכבי חיפה הגדולה, שזו בושה לחגוג דבר כזה. אבל לי יש רק דבר אחד להגיד לכם: צעדים קטנים.
מי שלא יודע לחגוג בקטן, לא מגיע לו לחגוג את הגדול. היום אני בצד העיתונאי, ואני מלאת גאווה למערכת הירוקה, בעיקר לאיש אחד שהלך צעד צעד, שבוע אחר שבוע, לא פחד מנפילות, וגם היום, לא מחפש להיות מושלם.
צילום: ניב כהן
נראה שבמהלך השנים, הציפייה הישראלית הפכה לצפייה לשלמות. אסור לטעות, אסור לא להצליח.
והנה לכם, בפרצוף, עם טעויות ועם חוסר הצלחות, מרקו בלבול הוביל את מכבי חיפה למה שאף אחד לא חלם או האמין שיקרה העונה.
ושוב הדגש הוא על העונה. לא על עונת 93'-94', לא על תחילת שנות ה-2000 ולא על מה יהיה בעוד 10 שנים. החיים הם עכשיו, הרגע, ובשביל להתקדם צריך להתייחס למה שיש עכשיו. לא לחיות בלה לה לנד של מה היה ומה יכול להיות.
שאפו מרקו