צילום: סיון וייס
עוגת לוטוס ותפוחי עץ
נגמרו החגים, ראש השנה מאחורינו, גם את יום כיפור עברנו בקלות, ואחרי ששבענו מעוגיות, הגיע הזמן לעוגה קלה, טעימה ומהירה להכנה, שיהיה מה לנשנש בסוכה.
מצרכים:
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח.
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה.
1/2 כפית קינמון טחון.
קורט מלח.
2 ביצים.
1/2 כוס פחות כף גדושה (100 גרם) סוכר דמררה.
1/2 כוס (100 גרם) סוכר.
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן.
1 כפית תמצית וניל.
3 תפוחי עץ (גרני סמית) בינוניים קלופים ומגוררים גס.
לזיגוג: כוס ממרח לוטוס מחומם במיקרוגל.
צילום: עצמי
אופן הכנה:
טורפים ביצים עם סוכר, שמן ותמצית וניל לתערובת בהירה. מוסיפים את החומרים היבשים – קמח, אבקת אפיה, קינמון ומלח ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את תפוחי העץ ומערבבים שוב, אבל לא יותר מדי.
אופים 50 דקות, בערך בתנור שחומם מראש 170 מעלות. מתאים לתבנית אינגליש או עגולה בינונית. אחרי שהעוגה יצאה מהתנור והתקררה, מחממים את ממרח הלוטוס ויוצקים מעל העוגה.
חג שמח וגמר חתימה טובה.