מתכון לרולדה שוקולד

סיגל בוגנים
צילום: סיון וייס

זה סוף החג, כבר כולנו עייפים ומכל העוגות, אני מעדיפה משהו קליל, שתמיד טעים ומתאים לכולם.
המילוי יכול להיות גם שוקולד, הרולדה נשארת קבועה.

רולדה אחת:
100 גרם (חצי כוס) סוכר.
3 ביצים L.
כפית תמצית וניל.
קורט מלח.
100 גרם (שלושת רבעי כוס) קמח.
רבע כפית אבקת אפייה.
100 גרם שוקולד לבן קצוץ.
אבקת סוכר לקישוט.
לקצפת וניל:
375 מ"ל (מכל וחצי) שמנת מתוקה.
2 כפות אבקת סוכר.
כפית תמצית וניל.

למי שרוצה תוספות לקצפת:
חתכתי תפוח עץ ירוק לקוביות, בישלתי אותו עם 20 גרם חמאה ו 50 גרם סוכר חום, עד שהתרכך
והוספתי לאחר קירור לקצפת.

טעים ופשוט. רולדת וניל
צילום: עצמי

אופן הכנה:

רולדה:
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה משומן קלות. בקערת מיקסר מקציפים יחד סוכר, ביצים, וניל ומלח במהירות גבוהה במשך 5-4 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה מאוד, אוורירית ובהירה.

מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת על נייר האפייה ומיישרים באמצעות פלטה לשכבה אחידה. אופים 8-6 דקות או עד שהרולדה מזהיבה ויציבה למגע.
מצננים לחלוטין לפני הגלגול.
הופכים את הרולדה על נייר אפייה נקי ומסירים ממנה את נייר האפייה בעדינות.
טיפ: אני מגלגלת אותה מיד למגבת מטבח וכך גם נשמרת הטריות שלה עד סוף ההכנה
קצפת וניל:
בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר, וניל ואינסטנט פודינג, עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
יוצקים כשלושת רבעי מכמות הקצפת על גבי הרולדה ומפזרים שלושת רבעי מכמות השוקולד הקצוץ. מגלגלים לרולדה הדוקה. מעבירים את יתרת הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים בחלק העליון של הרולדה. מקשטים בקצפת מעל או אבקת סוכר וביתרת השוקולד הקצוץ.

שיהיה לנו עוד חג שמח וטעים.

אודות כתב מקומי

אולי יעניין אותך גם?

שוקולד טופי אנגלי, פשוט קל להתאהב בו

שוקולד טופי אנגלי אין ספק שמדובר באחד הממתקים וחטיפי השוקולד האהובים ביותר, ילדים וגם מבוגרים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *