"לא נשארה עין אחת יבשה"

למרות שיעקוב פלטניק בעל מוגבלות שכלית-התפתחותית, הוא חגג בר מצווה מרגשת במיוחד, כחלק מפרויקט בר המצווה בבית הספר של אקי"ם בחיפה בו הוא לומד

עשרות בני משפחה וחברים התרגשו כשהגיעו אל בית הכנסת בקיבוץ כפר מכבי, שם יעקב פלטניק בן ה-13 מקרית ביאליק חגג את בר המצווה. למרות שמעמד בר המצווה הוא מעמד מרגש, אצל פלטניק המעמד ריגש שבעתיים, מאחר והוא בעל מוגבלות שכלית- התפתחותית הלומד בבית הספר "גן אור" של אקי"ם חיפה.

הכי מרגש שיש. פלטניק בבית הספר
צילום באדיבות אקי"ם חיפה

"בהתחלה חששנו מאוד ולא ידענו אם יעקוב באמת מסוגל לזה", סיפרה השבוע אמו נטלי. "זו תקופה שמלווה בהרבה מאוד רגשות, אבל צוות גן אור מעמותת אקי"ם חיפה ליוו אותנו מהרגע הראשון, הסבירו את התהליך ואפשרו את כל זה. מבחינתנו, העובדה שיעקוב חגג בר מצווה משמחת שבעתיים, כי ההתמודדות היומיומית והשוחקת, היא מתישה וזה מאוד לא מובן מאליו. פתאום, ראינו את יעקוב שמח עם החברים שלו והצוות שמטפל בו בעמותת אקים חיפה והכול התגמד".

טקס בר המצווה התנהל כרגיל, במהלך הטקס הוציאו את ספר התורה וקראו בו ואחר כך רקדו עם פלטניק. "זהו מעמד מרגש מאוד עבור כולנו", אמרה השבוע מנהלת בית הספר "גן אור", "בפרויקט בר המצווה, שמתקיים לפחות אחת לשנה, מודגשת החגיגה המשותפת בין המשפחה, הצוות והתלמידים הנוספים. בשונה משנים קודמות, הפעם התלמידים עצמם לקחו חלק פעיל בבר המצווה ומלבד השתתפות בשמחה, מחיאות כפיים וריקודים, הם היו הראשונים שהחלו בברכות ליעקוב".

לדברי דוד, בבית הכנסת השתרר שקט ובסבלנות רבה בירכו התלמידים את פלטניק בעזרת טאבלטים. "היה תלמיד שאמר שהוא רוצה להעניק חיבוק ליעקוב, אחר נתן לו נשיקה ותלמיד נוסף אמר לו 'מזל טוב', וכל זאת ללא מילים, אלא בעזרת תוכנת הטאצ' צ'אט, שמשמשת כמו הפה של התלמידים ובעזרתה חלקם יכולים לתקשר בדרך נוחה ויעילה".

רקדו ושרו. פלטניק בבר המצווה
צילום באדיבות אקי"ם חיפה

האירוע עצמו מתקיים הודות לתרומות רבות, החל מבית הכנסת עצמו, דרך הקישוטים, התוכנית האומנותית והכיבוד. עמותת "יד לילד המיוחד", שפועלת לקידום ילדים וצעירים עם צרכים מיוחדים למימוש הפוטנציאל הגלום בהם ולעידוד עצמאותם, ובין היתר, מקיימת את הפרויקט המיוחד של בר מצוות לנערים עם צרכים מיוחדים. הרב מנדי בליניצקי, מהעמותה, בירך את פלטניק. "לא נשארה עין אחת יבשה של האורחים, המשפחה, החברים והצוות כאחד", אמרה דוד.

"התלמידים הלומדים בבית הספר "גן אור" הם בגילאי 6-21, בעלי מוגבלות שכלית קשה ועמוקה", הסבירה מנכ"לית עמותת אקים חיפה מיכל סגל. "רובם מתניידים בכיסאות גלגלים ומתקשרים בעזרת מחוות וטכנולוגיה מסייעת. התלמידים מגיעים לבית הספר מעשרות רשויות מקומיות בצפון, כשבנוסף לשיטות הטיפול השגרתיות, עיקר העבודה בטיפולים היא לאתר את הגרעין הבלתי פגוע ולמצוא את דרכי התקשורת והביטוי בין האדם לעולם סביבו. לפיכך, ציון חגים ואירועים חשובים כמו בר מצווה, חיוניים לשמירה על הרצף הטיפולי ולעיתים מובילים לפריצות דרך בתקשורת עם המטופלים. כולנו כאן, עובדים סוציאליים, צוותים פרא-רפואיים, עובדים שיקומיים ומתנדבים רבים, פועלים יחד על מנת להשיג ולממש את זכויותיו של האדם עם המוגבלות השכלית בתחומי החברה, התעסוקה, הדיור, הבריאות, הרווחה, החינוך ומניעת ניצול".

אודות הילה מלמד

אולי יעניין אותך גם?

מימוש זכויות אי ספיקת כליות

מידע על מימוש זכויות והחזרי מס לחולים באי ספיקת כליות

בשנים האחרונות יותר ויותר חולים מאובחנים כסובלים ממחלות כליות שונות ובהם גם אי ספיקת כליות, …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *