עוגה לשבת / סיגל בוגנים

הכי כיף לטבול בתה. בוגנים
צילום: סיגל וייס

מכירים את זה שאתם מרגישים מבוגרים, אבל לא ממש. שפתאום, אתם מבינים שפיתחתם הרגלים
שלא היו לכם לפני הגיל הזה, שאתם מתאהבים בדברים שלפני כן לא ממש אהבתם? את העוגיות האלה למדתי לאהוב כבר בימי לימודיי הראשונים בקורס קונדיטוריה, יש בהן משהו בשילוב בין מלוח למתוק בין רך לקשה והכי הכי כיף לטבול אותן בתה. 

והפעם לשבת עוגיות בישקוטי או בשפה המקצועית – מנדלברוייט. אתחיל בזה שאת העוגיות האלה אופים פעמיים, פעם אחת כגוש ופעם אחת אחרי פריסה.
מצרכים:
300 גרם קמח + 5 גרם אבקת אפיה
150 גרם סוכר לבן
3 ביצים
3 חלמונים
50 גרם אגוזי לוז קצוץ
50 גרם שקד קצוץ
100 גרם חמוציות (משמש, צימוקים, אפשר גם לערבב)

את העוגיות האלה אופים פעמיים
צילום: עצמי

אופן הכנה:
בקערה אחת מערבבים את כל החומרים היבשים, הקמח, אבקת אפיה וסוכר. מוסיפים את הביצים ואת החלמונים ובסוף מוסיפים את האגוזים והשקדים והפירות יבשים. מערבבים הכל לעיסה אחת אחידה
ויוצרים נקניקים של 150 גרם.
אופים את הנקניקים בתנור שחומם מראש על 150 מעלות, כ-20 דקות ומצננים.
חותכים כל נקניק לפרוסות דקות ומכניסים שוב לתנור לאפיה שנייה, לתנור שחומם הפעם ל- 120 מעלות, בערך 15 דקות עד ליבוש.

אמרו שיהיה קריר השבת אז תיהנו ותטבלו.

אודות כתב מקומי

אולי יעניין אותך גם?

שוקולד טופי אנגלי, פשוט קל להתאהב בו

שוקולד טופי אנגלי אין ספק שמדובר באחד הממתקים וחטיפי השוקולד האהובים ביותר, ילדים וגם מבוגרים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *