היה חסר את האלמנט הפחדני. בלבול גרם לתיקו המאכזב

מכבי חיפה פתחה את העונה לא טוב. כבר במשחק הראשון היא נקלעה לפיגור בין שני שערים ואחר כך לפיגור נוסף. בסוף היא ניצחה עם הרבה אופי אבל ספגה שלושה מרעננה. המאמן מרקו בלבול ניסה שיטות כאלה ואחרות וניסה שחקנים במיוחד בעמדת הבלם והמגינים, עד שהגיע להרכב המאוזן שגרם לו להבקיע הכי הרבה בליגה ולקבל רק ארבעה שערים מאותו משחק פתיחה. גם ההפרש ממכבי תל אביב היה סביר, המפגש הישיר בין הקבוצות שהסתיים בניצחון הצהובים היה הפער בין הקבוצות.

הקהל הדעתן בחיפה, ובמיוחד התקשורת אשר עוטפת את הקבוצה מכל הכיוונים לא נותנת למאמן מכהי חיפה מנוחה ומבקרת אותו בכל תוצאה ובכל מצב. את המאמן של מכבי תל אביב, לא מעניינת העובדה שאם ישחק פחות יפה לעין ויותר מאחור, אבל יקח את שלוש הנקודות . במשחק האחרון מול אשדוד, היתה חסרה התכונה הבולטת בה הואשם מאמן מכבי חיפה, הפחדנות. אם מרקו בלבול היה באמת כזה, הוא היה עושה את מה שמאמן מכבי תל אביב עושה ועשה, סוגר את המשחק ושומר על התוצאה בהכנסת שחקנים דפנסיביים.

מחצית ראשונה טובה מאוד של הירוקים אך עקרה מבחינת השערים מצד אחד ושער לא מחוייב המציאות של אשדוד, גרמו לירידה למחצית בפיגור והלם כללי, מכיוון שאחוזי השליטה בכדור הגיעו כבר לשמונים.

אחוזי השליטה בכדור במחצית הראשונה. באדיבות מנהלת הליגות

ואז הגיעה המחצית השניה שהציגה מצד אחד מהפך ויתרון די מוקדם של מכבי חיפה, אבל ראו לכל אורך הדרך שהעייפות מתחילה לשחק תפקיד מרכזי. מרקו בלבול הניח שהשער השלישי יגיע והוא יפרק את אשדוד לגמרי. ואז עשה טעות ראשונה כאשר הכניס את ירדן שועה לעמדת חלוץ החוד על פניו של ניקיטה רוקאביצה. להכניס את שועה היה חייב, אבל הוא מסוג השחקנים שצריך לשחק ליד החלוץ או מאחוריו, וכך בלבול פספס את המטרה בהכנסתו, כאשר שרי שסבל מעייפות גדולה היה צריך לפנות את מקומו.

אחוזי אחזקת הכדור במחצית השניה. באדיבות מנהלת הליגות

הטעות השניה היתה ההכרה בעובדה שאשדוד עלתה מאוד באחוזי השליטה בכדור והיה צריך לחזק את הקישור האחורי וההגנה, רק שלא היה בנמצא משהו על הספסל. בדקה ה-75 כאשר ראו שהעייפות השתלטה על הירוקים היה צריך לבצע חילוף שמן הסתם היה מלווה בהמון שריקות בוז מצד אחד ומביקורות קשות מהצד השני ולהכניס את חבשי לעמדת הבלם כבלם שלישי, או לבקש מעופרי ארד להיכנס לעמדת הקשר האחורי כדי לעזור לשמור על התוצאה ולצאת עם שלוש הנקודות. אבל מרקו החליט לצאת מתבנית ״ הפחדן״ וכאשר נפסקה בעיטת העונשין לזכות אשדוד שגם הובקעה, יצאו כולם מהעמדות כדי להציל את המולדת, הפקירו את ההגנה וספגו שער שלישי מאשדוד.

אודות בני סלמון

אולי יעניין אותך גם?

ברק בכר:" אם נבוא חדים – ננצח! "

מסיבת העיתונאים לקראת המשחק מחר בשעה 20:00 מול אפולון, ברק בכר ונטע לביא הקפטן נראים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *