אל תאמינו לפרסומים

רופא השיניים ד"ר צבי גוטמכר טוען כי בצוע שתלים וכתרים עליהם, ביום אחד לא מומלץ לבצוע ברוב המקרים, שכן הסיבוכים או הכישלונות יגיעו במהרה. לדבריו, רופאי השיניים מחויבים לאמת, אבל תמיד יש את הרופא שיגיד מה שהלקוח רוצה לשמוע

לא להסתמך על המדיה. ד"ר גוטמכר
צילום: אושרי כהן

ד"ר צבי גוטמכר הוא מנהל המחלקה לשיקום פנים ולסתות והיחידה להפרעות במפרקי הלסת בבית החולים רמב"ם בחיפה. כרופא שיניים ותיק, מומחה לשיקום הפה, ומומחה לשיקום פנים ולסתות, הוא מתקומם נגד הפרסומים הקיימים במדיה החברתית, המבטיחות לאנשים טיפולי שתלים מורכבים ביום אחד.

"שתלים ושיקום פה אי אפשר לעשות ביום אחד", אומר ד"ר גוטמכר. "הפרוצדורה של שתלים היא מורכבת וכוללת הליך שמצריך שבר בלסת, חייבים לקדוח. זה ניתוח לכל דבר ועניין והזמן מהווה מרכיב משמעותי בהחלמת השתל, כי יש להמתין שלושה חודשים על מנת שהשתל לא יידחה. כשמציגים למטופל מידע חלקי ולא מלא, ללא הצגת הסיבוכים האפשריים ומציגים רק את ההצלחות, זה מטעה את המטופל".

לדברי ד"ר גוטמכר,  רופאי שיניים מחויבים לאמת ומחויבים להציג למטופלים את כל האפשרויות העומדות בפניו, לבעיה אותה הוא מציג. על פי האבחון, יש לבצע את הטיפול המתאים ביותר, אחרי שהמטופל מודע לאופציות ובוחר מתוך הבנה, ולא מתוך מידע שקיבל מהמדיה.

"מטופל שנכנס למדיה מוצף במידע שלא תמיד רלוונטי עבורו", הוא אומר, "המטופל תמיד ימצא את הרופא שיגיד לו מה שהוא רוצה לשמוע. המדיה מלאה בפרסומים של טכנולוגיות מתקדמות מאוד הקיימות כיום בתחום הרפואה, אך לא תמיד הן יכולות להתאים לכל המטופלים. חשוב לומר למטופל את כל היתרונות והחסרונות של הטיפולים שמוצעים לו ולא להחליט עבורו, אלא לתת לו להחליט".

אודות בת-אל הרמן

אולי יעניין אותך גם?

מימוש זכויות אי ספיקת כליות

מידע על מימוש זכויות והחזרי מס לחולים באי ספיקת כליות

בשנים האחרונות יותר ויותר חולים מאובחנים כסובלים ממחלות כליות שונות ובהם גם אי ספיקת כליות, …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *