טיפים למתגרש הטרי

טיפים למתגרש הטרי

עו"ד שלומית סטרוגנו
צילום: גיל נחושתן

לפני שתחליטו לפנות להליך גירושין חשוב מאוד, תחילה להבין מול מי אנו עוברים הליך שכזה. כלומר, חשוב לדעת האם הרצון להתגרש הוא הדדי או חד צדדי, מאחר ויש לכך השלכות שלעיתים הן הרות גורל. כך למשל, ככל והרצון להתגרש הוא משותף, סביר כי ההליך יתנהל בדרך של גישור ועל מי מנוחות וניתן יהיה לסיים את מערכת הנישואין בדרכי נועם והסכמה, שזו לשיטתי הדרך הנכונה והמועדפת, אבל ככל והרצון הוא רצון חד צדדי, ההליכים יגיעו לכדי התנהלות משפטית. אין מנוס מפנייה להליכי גירושין בדרך של הליכים משפטיים ישנן מספר עצות וטיפים שעליכם להפנים בטרם תנקטו בהליכים שכאלה:

התייעצות עם עו"ד מתחום המשפחה – קיימת חשיבות רבה לפנות לעורך דין בקיא ומנוסה בתחום. שכן, זוהי אבן דרך לצורך בניית אסטרטגיה נכונה עבור הסיפור האישי שלכם. עורך דין מנוסה אף ידע להעריך את סיכוייכם מבלי להשלות אתכם ויסייע לכם לעבור את התהליך בדרך האולטימטיבית עבורכם.

חוות דעת שניה מעו"ד מתחום המשפחה – כשאתם מבינים שאתם עומדים בפני ניהול הליך מורכב וסבוך, הרי שחוות דעת נוספת הנה יותר מהכרחית בדיוק כשם שאתם פונים למומחה רפואי נוסף, היות ויכול ולייצוג שתבחרו תהיינה השלכות הרות גורל על עתידכם וחשוב מאוד כי תתחברו למי אשר הולך ללוות אתכם בהליך שהוא כה משמעותי בחייכם.

בדקו אפשרות לסיום את מערכת הנישואין בדרך של גישור  – כיום, מוטלת עליכם החובה לפנות תחילה להליך גישור בהתאם לחוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה. מה גם, שרבים מהזוגות שפנו לגירושין, העידו כי פנייה להליך זה בדרך של הסכמות הנה האלטרנטיבה הנעימה והיעילה ביותר, בכך הם חסכו זמן רב, כסף רב והכי חשוב, הצדדים הצליחו לשמר מערכת יחסים תקינה ונכונה עבור ילדיהם המשותפים גם בנסיבות של פירוק התא המשפחתי. למרות זאת חשוב כי בטרם תפנו להליך של גישור, תדעו מול מי אתם עומדים על מנת שניסיון זה לא ישמש לכם לרועץ ומשכך קיימת חשיבות נעלה להתייעצות עם עו"ד מומחה בתחום שיסייע בקריאת המפה.

כדאי יהיה לנצח ב"מרוץ הסמכויות" – מעצם הפנייה להליך גירושין, נושאים ועניינים הנובעים מעצם טיבם וטבעם בהליך גירושין כמו מזונות אישה, משמורת, הסדרי קשר וזמני שהות וכן חלוקת רכוש, בהם ישנה סמכות שיפוט מקבילה הן לבתי המשפט לענייני משפחה והן לבתי הדין הרבניים. על כן, לעיתים, קיימת חשיבות רבה, למי פותח קודם בהליכים תוך שהוא מגיש כיום, תחילה את הבקשה ליישוב סכסוך, לערכאה הנכונה לו.

שלא תעזו להקשיב לעצות של "מנוסים" שכבר חוו הליך גירושין –  חשוב מאוד להבין כי, בתחום המשפחה, כל תיק גירושין שונה במהות שלו ובתכלית שלו מתיק גירושין אחר. לכל "תיק" הסיפור והנסיבות שלו ובכל תיק נפשות פועלות אחרות. על כן, "העצות" שאתם מקבלים מיודעי דבר או ממנוסים הן אינן בהכרח נכונות עבורכם.

צאו תמיד מתוך נקודת הנחה שהצד השני מתעד כל צעד ושעל שלכם  –עליכם לקחת בחשבון תמיד כי גם בני הזוג שלכם, בדיוק כמוכם, פונים להתייעצות עם עו"ד לענייני משפחה. כך למשל, כדי לנקוט בהליך גירושין בבית הדין הרבני יש לגולל בתביעה עילות גירושין המוכרות בדין העברי, ואחת הדרכים לאסוף ראיות שיוכיחו את עילות גירושין, הנה לתעד באמצעות הקלטה ו/או חקירה וכן לתעד מצבים אשר עלולים להתפרש כעילות גירושין. על כן, קחו בחשבון כי גם בן הזוג שלכם נוקט באותן הדרכים לצורך איסוף ראיות.

היו מודעים וערכו בדיקה מקדימה בכל הקשור לענייני הרכוש  חשוב לציין כי, נושא של חלוקת רכוש, הנו נושא בלתי נפרד מהליך גירושין ואף נושא חשוב אשר יהיו לו השלכות משמעותיות על המשך עתידכם הכלכלי לאחר הגירושין. על כן, יש לדואג מבעוד מועד, לבחינת מצבכם הכלכלי ואף לנקוט פעולות מניעה של העלמת רכוש על ידי מי מבני הזוג – פעולות אשר רק עו"ד מומחה מתחום המשפחה ידע לנקוט בהן עבורכם ומבעוד מועד.

אל תערבו את הילדים שלכם בהליך הגירושין – הם לא אשמים! –  אם כבר החלטתם לנקוט בהליך גירושין, עליכם לזכור תמיד כי, הילדים המשותפים שלכם אוהבים את שניכם באותה המידה והפירוק כשלעצמו אינו פשוט להם ולעיתים הם אף חשים כי הם נקרעים ממש בין שני העולמות. תזכרו תמיד שהזמן מרפא את הפצעים והכאב של פירוק התא המשפחתי יש לו נטייה להתכהות ואף להיעלם, אולם, הפצעים בליבם של ילדיכם ילוו אותם לעיתים חיים שלמים ככל ולא תשכילו למזער להם את הנזקים הנובעים מעצם פירוק התא המשפחתי. על כן, עשו מצדכם כל שניתן על מנת שלא לערב את ילדיכם בהליך הגירושין ובכך למעשה תמזערו בעבורם את הנזקים עד כמה שניתן וניתן.

חשיבות לעריכת צוואה במסגרת ניהול הליך גירושין – ניהול הליך של גירושין בערכאות שיפוטיות, מעצם טיבו וטבעו עלול לעיתים להתמשך זמן רב כך שהתהליך יהא ארוך ומייגע. על כן, חשוב לדעת כי, עד שלא התגרשתם (עברתם הליך של סידור גט), הרי שבהתאם לחוק הירושה, בני הזוג שלכם נחשבים ליורשים שלכם על פי דין גם אם אתם מנהלים מולו הליך גירושין ארוך ומייגע וגם אם אתם חיים בפירוד. אי לכך, ככל ואינכם מעוניינים כי בני הזוג שלכם יירשו אתכם, יש צורך לערוך צוואה מבעוד מועד, למקרה וחלילה תלכו לעולמכם בטרם עת ובטרם הספקתם להתגרש וכך למעשה תוכלו להבטיח כי את החלק שלכם ברכוש המשותף שצברתם עם בן הזוג שלכם, יירשו רק אותם אלה שאתם מעוניינים שיירשו אתכם.

אודות כתב מקומי

אולי יעניין אותך גם?

החיים נמשכים / בקי מעוז

בקי מעוז (צילום: דורון גולן) שחור ולבן חלומות של בני האדם נרקמים בשנתנו, או לפחות …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *