צילום: סיון וייס
עונת ה"אמא, אפשר חטיף בריאות לבית הספר?", החלה וזה הזמן לאפות להם חטיפי בריאות אמיתיים. אז מכינים לבד ודואגים שיהיו בו רק דברים בריאים. אגב, אני ממליצה להכין כפול, כי הכל נגמר בשניות.
חטיף בריאות
מצרכים:
4 כוסות שיבולת שועל שלמה (עבה. לא דקה כמו שמכינים לדייסה).
1/4 כוס קמח מלא.
1/2 כוס קוקוס.
1/3 כוס סוכר חום.
1/2 כוס שוקולד צ'יפס.
1/2 כוס תערובת פירות יבשים לפי בחירתכם (צימוקים, חמוציות, פקאנים, שקדים).
1/2 כפית מלח,
1/2 כוס שמן,
1 כפית תמצית וניל,
1/2 כוס + כף דבש.
צילום: עצמי
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה. אם בוחרים להשתמש בפקאנים ובשקדים, שוברים אותם ביד או חותכים בעזרת סכין לא חדה. מערבבים בקערה גדולה שיבולת שועל, קמח מלא, קוקוס, סוכר, שוקולד צ'יפס, פירות יבשים ומלח. בקערה נפרדת, מערבבים בעזרת כף את השמן, תמצית הווניל והדבש, עד שנוצרת תערובת אחידה.
שופכים את תערובת הרכיבים הרטובים לקערה של היבשים ומערבבים עד איחוד. תחילה מערבבים עם כף ואז אפשר בכיף לעבור לערבוב עם הידיים, מוזגים את התערובת לתבנית מלבנית בגודל 25X30 ובעובי של שתי אצבעות בערך (כ-3.5 סנטימטרים). מהדקים את התערובת המוכנה בעזרת כף או לקקן. מכניסים לתנור מניחים בשלב המרכזי שלו ואופים כ-40 דקות עד להשחמה קלה. כל מה שנותר לעשות, הוא לחתוך לחתיכות שוות באורך, כמובן לאחר קירור.
שבת מתוקה ושקטה