שאלנו את נשות הביצה איפה יבלו את החג, האם ילבשו לבן ואיזה מאכל של חג השבועות הן הכי אוהבות. האמת, לא ממש הופתענו
עידן רגף:
"השנה אהיה בארוחת חג בביתה של אחותי, אגיע מקמפינג בנווה ים. בגדול, אני מאמינה שנועדתי ללבוש לבן, לענוד פרחים ולהתאבזר עם סלים, למשך כל חיי, אז אין ספק שבשבועות זה מאסט. המאכל האהוב עלי בחג הוא פטריות ממולאות גבינות, פסטו וצנוברים.
צילום: לינוי שלח
קארין קבסה:
השנה אני חוגגת את חג השבועות אצל סבתא שלי, אבל על תקן המארחת. המאכל האהוב עלי בחג הוא פשטידת תירס וללבוש לבן בשבילי, זה קל".
צילום עצמי
ורד אלול:
"השנה אני חוגגת את החג בבית בקרב בני משפחתי וכמובן גם מארחת מדי שנה, כמיטב המסורת. לגבי הלבוש, כמובן שתמיד עדיף ללבוש לבן, זה הצבע של החג. המאכל שאני לא מוותרת עליו הוא, קלסונס, שאמא שלי היקרה דואגת להכין לנו".
צילום: עצמי
לנה זנמן:
"אני עושה את החג עם המשפחה, מתארחת, אבל דואגת להביא את הסלט המבוקש שלי ופסטה בשמנת ובפטריות. מבחינת לבוש, לבן בשילוב פרחוני, כמובן עם העגילים ההורסים של המעצבת צופית אבן צור. אני אוהבת מאוד את המאכלים של שבועות, אוהבת סלטים ופשטידות, את כל המטבח החלבי".
צילום: עצמי
זאזא כהן:
"השנה אני חוגגת את חג המים על מלא. מכיוון שבין היתר, אני מיח"צנת את הקאנטרי הגדול בצפון, הספורטן, בשבת אנחנו מפיקים אירוע למנויים, אז אבלה את היום הזה עם בנותי שם. בערב החג אני מוזמנת לחברים לחגיגת גבינות ויין. הלבן של היום מגיע במגוון אופציות מבחינתי, ניוד, קרם, וורודים בהירים, יש שפע של אפשרויות ואני בעד לגוון ועדיין להישאר על הבהירים. בנוגע לאוכל, אני שרופה על גבינות, אז הכל כולל הכל מקובל עלי ומתעכל אצלי נהדר, במיוחד עוגות גבינה".
צילום: עצמי
מעיין פטיטו:
"את חג השבועות אני עושה אצל אמא של הארוס שלי. לגבי הלבוש, אשתדל ללבוש משהו בהיר וגם לגבי האוכל, אני לא חסידה של גבינות, משתדלת לטעום מה שנראה טעים לעין".
צילום: עצמי
מורן נווה:
"אנחנו חוגגים את החג בקפריסין, השנה. אני לגמרי לובשת לבן בחג ומאוד אוהבת עוגת גבינה אפויה, אבל לצערי אני אלרגית ללקטוז, אז אני טועמת כמה כפיות בשביל הנפש".
צילום: עצמי