הקש ששבר את גב הגמל

מקרה הספרנית שהתבקשה להוריד דגל גאווה קטן משולחנה הדליק את כל העיר, אבל בעיקר גרם להתארגנות חדשה "גם לנו יש קול", נציגי הקהילה הלה"טבית שלא מוכנים יותר לשתוק ודורשים: "ראש עיר צריכה להנהיג ולהוציא תגובה"

מקרה הספרנית שהתבקשה להסיר את דגל הגאווה משולחנה היה רק סממן, אבל מיד לאחר מכן פרצה מהומת עולם במועצת העיר והשאר היסטוריה. המקרים האחרונים לא יכלו להשאיר את קהילת הלה"טבית בחיפה בדממה. קבוצת פעילים חדשה התארגנה מתוכם בחיפה, תחת הכותרת "גם לנו יש קול" והיא מורכבת מפעילים ופעילות, נציגי הקהילה הלהט"בית, שלדבריהם לא יכלו לשבת עוד בחיבוק ידיים, לאור שתיקתה הרועמת של ראש העירייה עינת קליש רותם.
"לצערנו, מאז נבחרה ראש העיר עינת קליש רותם, הפסיקה העירייה להגיב ולתת את הטון בנושאים שקשורים לקבלת האחר, קיום משותף", אמרו היום בקבוצה. הם אמנם מורכבים מנציגי הקהילה, אך דורשים את תשובות ראש העירייה עבור קבוצות שונות בעיר.

ראש העיר צריכה להכתיב את הטון. מחלקים דגלי גאווה, אתמול
צילום: עצמי

"לא חסרות דוגמאות של התבטאויות לא פשוטות ואף פוגעניות כלפי קבוצות שונות בעיר, ביניהן הקהילה להט"בית, החברה הערבית, ועוד, שאינן זוכות לגינוי או תגובה כלשהי מראש העיר חיפה".
מה שגרם להם לצאת בקמפיין בפייסבוק ובאתרי החדשות הוא מכלול האירועים האחרונים, ביניהם האירוע בו נדרשה ספרנית מהספרייה העירונית, להוריד את דגל הגאווה הקטן שהציבה על שולחן העבודה האישי שלה. "המקרה עם הדגל היה הקש ששבר את גב הגמל והוא מייצג את התנהלותה המתעלמת של קליש מהתושבים בעשרה חודשים האחרונים. החלטנו שלא נאפשר יותר לראש העיר לא להגיב. ראש עיר צריכה להנהיג ולהוציא תגובה, גם אם היא לא תמצא חן בעינינו, חשוב שמשהו ייאמר. אי אפשר להתעלם כאילו שום דבר לא קורה. אי אפשר לשבת על הגדר ולצפות מהצד, הנהגה צריכה להכתיב גם את הטון הערכי בעיר וראש העיר צריכה להגיב".
חברי הקהילה מציפים את הבעיה המורגשת היטב בעיר מאז הבחירות ומדגישים, שהשקט מכיוון העירייה, רק מחריף את המצב. "מבחינתנו יש חשיבות חינוכית להנחת דגל הקהילה במקומות ציבוריים. הדגלים הם לעתים אלו שמהווים איים של ביטחון או לגיטימציה, לכל אדם להיות מה שהוא, בעיקר בחברה שנאמרות בה אמירות קשות ופוגעניות כלפי זהויות שונות, כפי שקורה בימים אלו בחיפה".
אתמול הגיעו הפעילים אל רחבת עיריית חיפה וחילקו את דגלוני הגאווה לעוברים ושווים וכמובן לבאי העירייה. היום נשלח מייל לעובדי העירייה מטעם ראש העיר קליש, האוסר על הנחת דגלים וסממני זהות, עד שיינתנו הוראות ברורות בנושא, זאת בניגוד לחוות דעת מהשירות המשפטי של עיריית חיפה, ממשרד המשפטים לפיו אין בכך פסול בהצבת הדגלון על שולחנו האישי של עובד ציבור.
בהמשך להחלטת ראשת העיר חיפה, עינת קליש רותם, הגיב יו"ר המחנה הדמוקרטי ניצן הורוביץ: "עיר כמו חיפה שמסמלת סובלנות חייבת לאפשר הצבת דגלי גאווה. חיפה תמיד הייתה עיר של חופש, דו-קיום ושלום וכך עליה להישאר. אני קורא לראש עיריית חיפה לחזור בה מהאיסור על הצבת דגלי גאווה ולתמוך בקהילה הגאה כמו שכל עיר גדולה וחופשית אחרת צריכה לעשות".

אודות אורטל איבגי

אולי יעניין אותך גם?

קבוצת תשובה חתמה על שיתוף פעולה עם קבוצת ג'בארין אלשייח'

קבוצת תשובה בראשותו של איציק תשובה חתמה על שיתוף פעולה עם קבוצת ג'בארין אלשייח' בראשותו …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *