מסתמן שכל הפעילות התעופה תעבור מהרצליה לחיפה והמשמעות היא שתושבי קרית חיים עומדים לסבול את רעש המטוסים כל היום, כששיעורי הטיס יסכנו כשיטוסו מעל המפעלים
תושבי קרית חיים כבר התרגלו לקום מדי בוקר, בעשרת החודשים האחרונים ולגלות בשורת איוב חדשה. הנמל, המפעלים, התקציבים, החרדים וכמובן שדה התעופה. אבל גם הציניים ביותר לא תיארו לעצמם את רמת הסיכון.
צילום: דורון גולן
"מסתמן שכל פעילות שדה התעופה בהרצליה תועבר איך לא, לקרית חיים", אמרה הבוקר חברת המועצה מקרית חיים הילה לאופר. "אם זיכרוני אינו מטעה והוא לא, בתחילת הקדנציה נטען כי פעילות של פייפרים ומטוסים קלים גורמת לרעש בלתי נסבל והם מתנגדים לכך. אז מה נשתנה? ראש העירייה אולי כועסת על תושבי קרית חיים וזהו העונש? זו 'מכת הקראטה' שלה עבורנו? אז עכשיו לא 'נהנה' רק משדה תעופה משלים אלא גם מלימודי טיסה מעל לראשנו וראשיהם של המפעלים. המסקנה מתבקשת, כעת ברור שלא יהיה פה שום שדה תעופה בינלאומי, אלא שדה תעופה של מטוסים קלים, להנאת הטייסים ועל חשבון שלוות רוחם של תושבי הקריה. זהו 'ההישג המדהים' של קליש בהסכם 'המדהים' שלה עם סמוטריץ'".
המרואיינת מהירוקים, ואלה היו בפרוש בעד הרחבת השדה לטיסות למזרח אירופה, עכשיו היא לא נשמעת מרוצה ממה שהיא מכנה שדה משלים.
פייפרים היו פה תמיד, את החלק שמביאים לפה מהרצליה לא הביאה קליש, נחשון צוק אף דיבר נגד זה, מה שיותר מעניין שההסכם בעניין העברת חלק מהתעופה הכללית מהרצליה לחיפה נחתם עוד ב2017… קליש אשמה תמיד.