"כל אישה שמאמינה בעצמה, תגיע לכל יעד שתסמן"

כל חייה נלחמה נינה גולן במוסכמות השמרניות בעדה הגיאורגית בה גדלה, אבל רק כשהתגרשה החלה להגשים את עצמה. בשבוע שעבר עמדה על במה, כאחת מעשר הנשים היפות של העדה הגיאורגית, כשמה שעומד מול עיניה, הוא העברת המסר לנשים. חזקה מהרוח

נינה גולן היא סיפור השראה. היא נולדה למשפחה גיאורגית, עם חינוך שמרני וכל חייה הרגישה שונה, רק כי היו לה חלומות ושאיפות, בניגוד למקובל. כשקיבלה אומץ להתגרש בתחילת שנות השלושים לחייה, החלה לפרוח. למרות הקשיים, היא פרצה החוצה ומימשה את כל מה שבער בה כל חייה. אחרי שהצליחה להשלים עם שורשיה הגיאורגיים, בשבוע שעבר קטפה עוד הישג אישי, כשהשתתפה בתחרות מלכת היופי של העדה הגיאורגית ונבחרה לאחת מעשר הנשים היפות בעדה.

סגירת מעגל. נינה גולן
צילום: נוגי צור פוטוגון

גולן (51) מקרית מוצקין נועדה לספר את הסיפור שלה ועבורה, תחרות היופי היא סוג של סגירת מעגל. עם עצמה, עם העבר והעתיד שלה. "אני גיאורגית במקור וגדלתי בבית מאוד שמרני", היא מספרת השבוע, "מגיל תשע כבר רצו לחתן אותי. הייתי נערה יפה ומפותחת וגדלתי על מוסכמות ושמרנות יתר. דיכאו אותי כל הזמן ואמרו לי שאישה מתחתנת וזהו, לא ללמוד ולא כלום. הייתי ילדה שונה שהיו לה המון חלומות ושאיפות, תמיד ראיתי למרחק, אבל כנראה שהכבוד והערכים עליהם גדלתי מנעו ממני לממש את עצמי. גם בגיל צעיר מאוד, כשניסו לחתן אותי, תמיד ידעתי איך להבריח את הגברים, הייתי אומרת שיש לי חבר. כשהייתי בת 17 היה אחד מהמחזרים שהלשין עלי ואז חיתנו אותי. הנישואים לא צלחו, כי התחתנתי עם מישהו שאהב אותי מאוד, בצורה אובססיבית שמנעה ממני להתפתח. שוב לא יכולתי להתקדם וללמוד והשאיפה הזו להביא ערך לחיים האלה, בערה בי מאז הילדות".

לא פשוט לחיות בבית מדכא ואז לבנות בית כזה משלך. אין פלא שגולן כל הזמן חיפשה דרכים לפרוץ את המחסומים. "כאילו שכל הזמן היה מישהו שמנע ודיכא אותי, לא ראו את הפוטנציאל שיש בי, תמיד ציפו ממני להיות אישה טובה, להיות בבית ולגדל ילדים. כשילדתי את הבן הראשון שלי, לא היה לי טוב וניסיתי להתגרש ולא הצלחתי במשך עשר שנים, הגאווה הגיאורגית לא נתנה לו לשחרר אותי. בגיל 33 הצלחתי להתגרש ואני חייבת לציין שאם נולדתי לפני 51 שנה, הרגשתי שנולדתי ביום בו התגרשתי, קיבלתי את החיים שלי בחזרה, הרגשתי שפה החיים שלי מתחילים, שיניתי את השם והתחלתי מחדש".

ראיתי את האור בקצה המנהרה

כיום ילדיה של גולן בוגרים, הבכור בן 31 והצעיר בן 28, אך כשהתגרשה, נותרה עם שני ילדים ונאלצה להתמודד עם קשיי הפרנסה. "באותה תקופה עבדתי בכמה מקומות עבודה כדי להתקדם. כל התקופה שעברתי בהליכי הגירושים, ידעתי שהעוצמה שלי תבוא ממקום עבודה, ולא היה אכפת לי איזו עבודה. התחלתי לעבוד בקלאב מרקט כסדרנית מדף ועם הזמן, מנהל הסניף ראה פוטנציאל ושלח אותי להשתלמויות והגעתי לניהול מעדניות, ניהול קו קופות ואחר כך הגעתי לתפקיד בכיר בשבילי, מנהלת שירות לקוחות, שיא ההצלחה שלי. קניתי גם בית בעזרת ההורים וכל הזמן ראיתי את האור בקצה המנהרה, ראיתי את החזון שלי, רציתי להתפתח והתקדמתי שלב אחר שלב".

במקביל לעבודות, כל פעם הגשימה לעצמה עוד משהו חדש, נרשמה לעוד קורס ללימודים, עד שבגיל 35 החליטה לעזוב הכל ולשנות פאזה. "הייתה לי פריצת דרך ואמרתי שאני רוצה שינוי. החלטתי לעזוב את מקום העבודה וללכת ללמוד רפואה משלימה. במשך ארבע שנים למדתי ובמקביל עבדתי בניקיון, טיפלתי בקשישים, חילקתי אוכל, עבדתי בעבודות זמניות כדי שאוכל לפרנס וגם ללמוד. בשילוב גידול הילדים, למדתי להשקיע בעצמי, כדי להשקיע באחרים".

רציתי להתפתח. נינה גולן
צילום: נוגי צור פוטוגון

אחרי כמעט 20 שנה, גולן הגיעה היום לנחלה, היא נמצאת היום בדיוק במקום בו ראתה את עצמה, אז כשראתה את האור בקצה המנהרה. למרות זאת, במהלך השנים הפנתה עורף לעדה שלה, אבל משהו קרה לפני מספר שנים, שגרם לשינוי. "בגלל שסבלתי הרבה שנים, ברחתי מהשורשים שלי וכל מה שהרגשתי לעדה, ברחתי ממנו והתנתקתי מכל מה שקשור אליה. הוריי נפטרו לפני כמה שנים בהפרש של שנה ולפני שנתיים החלטתי לטוס לגיאורגיה. כשהגעתי לשם, קרה לי משהו, הגעגועים לשורשים, הכל הציף אותי, המוזיקה, האוכל, הרגשתי מחוברת לעצמי, אבל החיבור היה עוצמתי יותר, כי ידעתי שאני שלמה והשגתי משהו בחיים שלי למרות הכל. החיים שלי התבססו תמיד על מה יגידו ומה יחשבו, כל הזמן הייתי תחת העין הבוחנת, גדלתי בתחושה שכל הזמן בוחנים אותי. כשהגעתי לשם, גיליתי את עצמי מחדש, הבנתי שהשגתי משהו בחיים שלי, עם כל זה ששברתי מוסכמות, למרות שכל החיים שלי מנעו ממני. הרגשתי שאני חזקה, שיש לי עוצמות ויש לי עוד הרבה מה ללמוד".

היא מעידה על עצמה שהיום היא אישה אחרת לגמרי, כזו שמעניקה השראה לאנשים אחרים, מלווה ומטפלת. "זה הכוח שלי. לקליניקה בה אני מקבלת טיפולים, מגיעות גם נשים גיאורגיות, ולא מזמן הגיעה מישהי ואמרה לי שיש תחרות היופי הגיאורגי. לא התחברתי לזה, מה גם שהתחרות התקיימה באשדוד. היא לא ויתרה לי ואמרה שאני חייבת להשתתף כדי להעביר מסר. היא המליצה עלי והתקשרתי לשם, דיברתי עם היזמית של התחרות ואחרי שהיא ראתה תמונות שלי בפייסבוק, היא צלצלה ואמרה לי שהיא רוצה אותי לתחרות".

גולן נסעה לפגישה הראשונה כדי להתרשם ומספרת שהגיעו המון נשים מכל רחבי הארץ. היא עברה את השלבים הראשונים ונכנסה בין 22 המועמדות הסופיות. "אני באה עם ניסיון, כי אני קצת מדגמנת והיה לי ביטחון, חשבתי שלא אזכה מתוך היופי, אלא דווקא מתוך המסר שמראה, איפה הייתי ולאן הגעתי", היא אומרת.

באה מתוך מסר. נינה גולן
צילום: נוגי צור פוטוגון

בסופו של דבר מתוך ה- 22 היא נבחרה לעשר המועמדות הסופיות. "חיזקתי נשים שרצו לצאת מהתחרות, כדי שיראו את העוצמה שלהם. אני מאושרת שפרגנתי לעצמי, כי מאז התחרות אני מרגישה שהוצאתי את הרעל שהיה בפנים ומדובר בהמון שנים. אמרתי לשופטים שכל אישה שמאמינה לעצמה, תגיע לכל יעד שתסמן וזה מה שהיה חשוב לי, לא הייתה חשובה לי התוצאה, חשובה הדרך. לחלום ולהעז".

ואם כבר חלומות, גולן לא אחת שתנוח על זרי הדפנה, היא כבר יודעת מה יהיה הפרויקט הבא שלה. "הייתי רוצה לארגן תחרות כזו בקריות, דיברתי עם אסתריקה נגיד, שמובילה את הפרויקטים האלה בארץ ואמרתי שאני רוצה להעלות בקריות את המודעות ליופי ולאסתטיקה, הייתי רוצה לגרום לשינוי".

אודות הילה מלמד

אולי יעניין אותך גם?

זהבה הר אדיר- בשביל הבריאות

"נפש בריאה בגוף בריא" זו לא עוד סיסמה, אלא דרך חיים שיש ללמוד אותה כדי …

תגובה אחת

  1. חני בן מנחם

    אישה מדהימה, כל הכבוד!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *