למה לא לחלוק מתכונים כשלכולם כל כך טעים

כל אחת חושבת שהמתכונים שלה הכי טעימים, אז למה לא לחלוק? קבלו את המתכונים הטובים ביותר שהמאמות המארחות בחרו עבורכם. ושנהיה לראש ולא לזנב, כן?

לשולחן החג, נוהגות המארחות לאוורר את המתכונים הכי טעימים שלהם. חלקן משתמשות במתכונים מסורתיים שעוברים מאמא לבת במשך דורות רבים. לכבוד ראש השנה, קבלו ארבע בשלניות ששולפות את המתכון שהן הכי אוהבות להכין לשולחן החג, אולי תוכלו להיעזר באחד מהם, העיקר שיהיה לכם טעים.

רונית חלילוב: רוסטביף עם ירקות שורש ותפו"א

רונית חלילוב בת 57 מחיפה, היא אמא לשלושה ילדים וסבתא לנכדים. היא בחרה עבורכם את אחד המתכונים לתבשיל חגיגי שעבר מאמה. "יש לי מאות מתכונים, לא ידעתי בדיוק מה לשלוח כי כולם טעימים, אבל זה אחד התבשילים הטעימים ביותר, משודרג אבל מבית אמא".

מתכון משודרג, מבית אמא. רונית חלילוב
צילום: עצמי

מצרכים:

נתח רוסטביף, אסאדו, או כל נתח ארוך לבישול.
ירקות שורש: שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, 2 כרישות, גזרים, ראש שום שלם, תפו"א קטנים, פטריות פורטבלו ושמפיניון.
תיבול:
1/2 כוס יין לבן או בירה.
2 כפות סילאן.
2 עלי דפנה.
מלח, פלפל, פפריקה.
כף חרדל דיז'ון.
ענף טימין ורוזמרין.

אופן ההכנה:
לילה לפני ההכנה, משרים את הבשר עם ירקות השורש ועלי הדפנה, שום והתבלינים. את תפו"א מוסיפים רק ביום הבישול, את הפטריות מוסיפים כשעה לפני ההגשה.

אחד התבשילים הטעימים. רוסטביף עם ירקות שורש ותפו"א
צילום: עצמי

ביום הבישול מכניסים את כל המצרכים, חוץ מהפטריות, לקדרה לבישול ארוך שמתאים לתנור. אופים במשך שעתיים על 150 מעלות, ועוד 180 מעלות, יש לבדוק מידי פעם שלא יחסרו נוזלים.
מוסיפים את הפטריות כשעה לפני הסיום ומתקנים תיבול.

שירן איפרגן: מרק קובה מכל הסוגים

אחד המאכלים האהובים. שירן איפרגן
צילום: יקיר ברבי

שירן איפרגן בת 30 מקרית מוצקין למדה בגיל צעיר מאוד להכין קובה, אמה לימדה אותה. "אני מכינה מרק קובה מכל הסוגים בשלל טעמים", אומרת איפרגן, "אימי לימדה אותי, מגיל מאוד צעיר, להכין קובה וזה אחד המאכלים האהובים עלי. בארבע השנים האחרונות אני מוכרת אוכל ביתי בהזמנה מראש למשפחות".
המתכון למרק קובה:
1 כוס בורגול דק מושרה במים רותחים חצי שעה וסחוט היטב.

מרק:

לטגן בצל, להוסיף סלרי, קצת קישואים, עלי סלק, חומוס גרגרים, מתבלים במלח, כורכום, פלפל שחור ומיץ לימון וכשהמרק רותח, להכניס את הקובות המגולגלות.

בשר:

 את תערובת הבשר יש להכין לפני שמכינים את הבצק, כדי לתת לבשר להצטנן ולהתקרר היטב. מטגנים 2 בצלים גדולים חתוכים קצוץ, מוסיפים את הבשר, פותחים אותו ומטגנים קלות, היזהרו לא לייבש אותו. מוסיפים המון פטרוזיליה קצוצה וצנוברים ומתבלים במלח, פלפל שחור ובהרט.

הכי טעים. מרק קובה
צילום: עצמי

בקערה:

לשים את הבורגול המושרה, להוסיף 3 וחצי עד 4 כוסות סולת, קצת שמן, כפית כורכום ומלח. מוסיפים כוס אחת של מים ואם צריך, מוסיפים עוד ומחכים שהסולת תספוג את המים. מערבבים הכל יחד ונותנים מנוחה לפחות 15 דקות. אחרי שהבצק נח 15 דקות מגלגלים את הקובות.

מיכל קפון: מוח ברוטב

בשמחה ובאהבה. מיכל קפון
צילום: עצמי

מיכל קפון (57) מקרית מוצקין, אמא וסבתא, בחרה לשתף דווקא מתכון, לא מבית אמא, אלא מבית השכנים המזרחיים ממול, שהיא עושה באהבה לבעלה יורן.

"הגן הפולני שלי רחוק רחוק ואני מאוד גאה בו. אוכל אני עושה לאנשים שאוהבים את הבישול שלי ומוח זה המאכל שהבעל שלי יורן והכלה שלי ענת אוהבים מאוד. הסיוט של ניקוי המוח וההכנה שלו קורה רק פעמיים בשנה, אבל בגילי המופלג, אני נהנית מכל רגע ועושה את מה שאני אוהבת, לאהובים שלי. שנה טובה בריאות ושיהיה רק בשמחה ואהבה".

מצרכים:
1 קילו מוח.
8 שיני שום.
1-2 פלפל ירוק חריף.
5-6 פלפלים אדומים.
צרור כוסברה.

לתיבול:
2 כפות פפריקה אדומה.
כפית שטוחה כורכום.
שליש כוס שמן.
חצי כפית מלח.
חצי כפית פלפל.
צ'ילי יבש חריף.

ניקוי המוח:
להרתיח מים בסיר עם מעט מלח ושלוש כפות חומץ. להכניס לאחר רתיחה את המוח ל-10 עד 20 דקות ומיד אחר כך להכניס למי קרח, לחמש דקות, ולהתחיל בעבודת הניקוי. להסיר את הקרום העוטף את המוח ולהיכנס עם פינצטה לנימים ולגידים בין חלקי המוח (זה סיוט אבל שווה!).

הכנה לרוטב:
לשרוף בתנור 5 פלפלים אדומים ושני פלפלים ירוקים חריפים. לאחר שהפלפלים שרופים מכל הכיוונים לקלפם, לנקותם ולהשרות בחומץ. להוסיף 4 שיני שום, 2 כפות צ'ילי מתוק, קצת שמן ומלח.

אופן ההכנה:      
להכין במחבת גדולה את הרוטב: לטגן בשמן את שיני השום השלמות, את הפלפלים השרופים ונפלפל הירוק הקלופים הנמצאים במרינדה שהכנתם מראש חתוכים לרצועות ולתבל בפלפל, מלח, פלפל חריף, צ'ילי (מעט), חצי כפית כורכום, פפריקה אדומה. להוסיף את המים הרותחים ולערבב היטב.
שהרוטב מבעבע, להוסיף את המוחות הנקיים לתוך הסיר, לנער את הסיר לבשל 10-15 דקות, עד שהרוטב מצטמצם, לפזר את הכוסברה החתוכה, לנער את הסיר ולהביא לעוד רתיחה ו-20 דקות על אש קטנה.

אפשר להכפיל כמויות להוסיף תיבול ככל שעולה על דעתכם. לא לתבל יתר על המידה בכדי שהמוח לא יהיה צמיגי. להגיש חם ליד חלה טרייה ובתאבון !     

אני מאחלת לכם ולכל בני ביתכם, ימים טובים המתאימים לפתיחת דף חדש ושתהא השנה שנה טובה וכבוד הדדי!

רונית קורנברג: הגפילטע פיש של המרוקאית

רונית קורנברג מקרית חיים, אמא לשלושה ילדים וסבתא לארבעה נכדים אומנם נולדה במרוקו, אבל בעלה ממוצא פולני ובשלנית שכמוה למדה מיד לבשל גם פילטע פיש, שניצב על שולחן החג לצד הדג המרוקאי, כמובן עם בת זוגו החזרת. "למדתי לבשל את הגפילטע פיש כל כך טוב, שבחגים שאני מכינה לחברים ובני משפחה ממוצא אשכנזי, שאומרים שהדגים שלי מזכירים להם את בית אמא. כשמבשלים באהבה הכל מצליח", אומרת קורנברג.

כשמבשלים באהבה. רונית קורנברג
צילום: עצמי

מצרכים:

2 קרפיונים, אחד נקי וחתוך לפרוסות ואחד מיועד לטחינה.

את הדג למלית טוחנים עם שני בצלים קצוצים, ביצה אחת קשה מגורדת, מלח, פלפל וקצת סוכר ואפשר לגרד גם גזר, טוחנים את הכל.

מזכיר להם את בית אמא. גפילטע פיש
צילום: עצמי

בסיר ממלאים מים, מכניסים בצל חתוך לטבעות, גזר חתוך לפרוסות, עלי דפנה, פלפל אנגלי, 3 כפות סוכר ומלח על פי הטעם. לוקחים פרוסת דג, יוצרים כדור מהמילוי, מכניסים אותו בתוך הפרוסה ומניחים בסיר. כך את כל פרוסות הדגים. מביאים לרתיחה ומשאירים שעתיים וחצי על אש נמוכה.

חזרת: מבשלים סלק אדום עד לריכוך ומגרדים אותו. לוקחים חזרת, (הכמות נקבעת על פי מידת החריפות שאתם אוהבים) ומגרדים אותה אל תוך הסלק. מוסיפים חצי כוס חומץ, שתי כפות סוכר, קורט מלח ובתיאבון. שתהיה לכם שנה נפלאה!

אודות בת-אל הרמן

אולי יעניין אותך גם?

מה יותר טעים, מנחם ומפתיע מאשר שוקולד?

מחפשים את המתנה המושלמת מכולן? מכירים את הרגע שבו אתם שוברים את הראש ומנסים למצוא …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *