מכבי חיפה עבדה היטב בקיץ וחיזקה את הסגל בנקודות בהן היתה זקוקה לחיזוק משמעותי.
מכבי חיפה שחררה את המגן הימני מיקאל אלפונס, את הקשר חוסה רודריגז ואת החלוץ גודסווי דוניו, אך הביאה במקומם זרים חדשים שאמורים לחזק מאוד את הקבוצה.
דניאל סונדגרן השבדי, שהוחתם כמגן ימני, הגיע מאריס סלוניקי, הוא נחשב שם לאחד משני המגינים הטובים בליגה והרשמים ממנו עד כה מצוינים גם לתוך מחנה האימונים. ינון אליהו הגיע ממכבי פתח תקווה כדי לתת מענה של גיבוי לאותה עמדה בשל פציעת רז מאיר שכרגע מצוי בשיקום.
בעמדת המגן השמאלי נפרדה הקבוצה מטאלב טוואטחה, שהיה אמור לחזור לשיאו מפעם אך זה לא צלח גם מקצועית וגם משמעתית. טוואטחה עזב את הירוקים והצטרף לבני סכנין.
סאן מנחם, מגן נבחרת ישראל, ממשיך כמובן אבל ברק בכר החליט לאייש את העמדה הזאת אף היא במגן זר. הצרפתי פייר קורנו, ששיחק בשתי העונות האחרונות בליגה הספרדית השניה, הגיע לחזק את העמדה הזאת. קורנו הוא מגן התקפי מאוד שהחלק הבולט שלו הוא הכנסת כדורים לרחבה ובדיוק גבוה מאוד.
עמדת הקישור נותרה ללא שינוי, אך כאמור חוסה רודריגז עזב אותה (לא שיחק יותר מידי פעמים בקישור בעונה החולפת).
החלק המשמעותי ביותר שהתחזק הוא החלק הקדמי וכפועל יוצא גם עמדת הכנפיים. החלוץ הצרפתי גדול המימדים ( 194 ס״מ על 91 ק״ג) הגיע מגנגאן מהליגה הצרפתית השניה והוא עושה רושם לשחקן שובר שוויון בחלק ההתקפי. בנוסף , חזר למועדון גם ניקיטה רוקאביצה, שידוע במשחק המהירות שלו במעברים, ובסיומת מלוטשת בנגיעה אחת. דין דוד לאחר עונה מצוינת יקבל שני שחקנים שהגיעו במעמד שלו ולכן לא מן הנמנע שדוד ירוויח את לחמו מהכנף.
מכבי חיפה צריכה לקחת בחשבון עוד מספר נקודות:
- נגיף הקורונה שחוזר, יכול להשבית לשבוע שחקנים מהיום למחר, מה שיכול לחבל במאמצי הקבוצה להתקדם גם באירופה וגם בליגה.
- המונדיאל השנה יחל בנובמבר בקטר, ולכן אופ״א תדחוס מספר רב של משחקי ליגה ולמעשה תסיים את שלבי הבתים מהר יותר מהרגיל. זה יצור לחץ ועומס רב .
מכבי חיפה תצטרך להתחזק בעוד שחקן אחד לפחות בהגנה ועוד אחד בקישור, כדי לעבות את הסגל ולהמשיך בכל הכח במאמציה להגיע לפחות לשלב הבתים של הליגה האירופית, ובנוסף להסתער על אליפות שלישית ברצף. ברק בכר קיבל את כל מה שביקש ולכן חובת ההוכחה עליו ועל השחקנים.