לאחר המון אי וודאות בנוגע לסיום העונה הנוכחית, החליטו במשרד הבריאות יחד עם מנהלת הליגות וההתאחדות לכדורגל על חזרת ליגת העל לפעילות לקראת סוף חודש מאי.
ביום חמישי אף פורסמו לוחות הזמנים והליגה תתחדש בתאריך 30.05, כמעט שלושה חודשים לאחר שהופסקה, ותסתיים בתאריך 08.07 אי שם בקיץ כאשר בתווך ישוחקו עשרה מחזורים שיקבעו את זהות האלופה, את המשתתפות באירופה,את מחזיקת הגביע ואת היורדות.
מכבי חיפה סיימה את העונה הסדירה עם ניצחון מוחץ על הפועל באר שבע, מה שהיה למעשה המשחק האחרון בליגת העל, ולמעשה שתי הקבוצות שיחקו כשבוע לאחר מכן את המשחק האחרון באמת, כאשר נפגשו בסמי עופר במסגרת שלב רבע הגמר של גביע המדינה בו הודחו החיפאים לאחר הפסד במשחק ללא קהל 2-1.
עוזר המאמן, פול גרובס, והמאמן הפיזיולוגי , דוקטור נאאל קלארק, חזרו מאנגליה, הושמו בבידוד במלונית באזור ים המלח לצורך בידוד עקב נגיף הקורונה, סיימו את הבידוד והצטרפו לתחילת האימונים. למעשה מכבי חיפה סיימה את הליגה הסדירה עם פער סביר מהמקום הראשון ( שש נקודות בלבד ) אך המצב הנוכחי בו הקבוצות שבתו כשלושה חודשים ממשחק ומאימונים יכולים לטרוף את הקלפים לכאן או לכאן.
מבחינת מכבי חיפה היא איבדה כרגע את דולב חזיזה ואת יובל אשכנזי שמחלימים מפציעות, אך מהצד השני חזרו לסגל רמי גרשון ורז מאיר. במשחק הקרוב מול הפועל תל אביב היא גם תחסר את נטע לביא ואת סאן מנחם המוצהבים וסביר להניח שמי שיתפסו את מקומם יהיו רז מאיר או אייקום אוטין כמגן שמאלי, ומקסים פלקושצ'נקו וסינטיהו סלליך כקשרי אמצע.
מרקו בלבול יצטרך לעשות התאמה לסגל שבידיו ולא מן המנע שיעבור לשחק במערך של חמישה בהגנה כדי לחזק את החלק החלש ביותר העונה בקבוצה, מה שאולי יקפיץ את ירדן שועה להרכב לצד ניקיטה רוקאביצה.
עתידו של בלבול יקבע במהלך הפלייאוף כאשר אין ספק שפלייאוף טוב יתן לו את המינוי לעונה הבאה ואפילו יותר לאור ההצלחה שלו העונה עם הקבוצה. בכלל במכבי חיפה, כמו כל הקבוצות בארץ, יעשו חושבים לנוכח ההשלכות מנגיף הקורונה בעניין הכלכלי. השחקנים מבינים שהמשכורות המשולמות להם ירדו משמעותית, וכך גם הצוות המקצועי והניהולי. לא מן הנמנע שתהיה מהפיכה של ממש בתקציב הקבוצה שצפוי לרדת בעשרות אחוזים כיוון שכרגע לא ידוע מתי ואם יגיע קהל למגרשים בעונה הבאה, כאשר ברור וידוע שהפלייאוף הנוכחי ישוחק ללא קבל מה שיביא להפסד צפוי עצום למכבי חיפה בפרט ולכל הקבוצות בכלל.