לקראת סיום השליש השני של עונת 2019/20 יש למכבי חיפה הזדמנות לצמצם את הפער מהמוליכה, מכבי תל אביב, לרמה של שתי נקודות בלבד ולהרגיש את המקום הראשון כבר בהפרש של משחק אחד.
כל השבוע דנו בעניין ירדן שועה, מה שלקח את הפוקוס מהקבוצה ואולי אף פגע בהכנות למשחק מול הפועל כפר סבא, מחר (שבת, 17:30 באצטדיון סמי עופר). מרקו בלבול מציג עד כה קצב צבירת נקודות של אלופה ( רק בארבעה מקרים בשלוש עשרה השנים האחרונות היה קצב טוב יותר ), רק שהאלופה עד כה בעונה משוגעת . בנוסף הקבוצה של מרקו בלבול מראה עליונות בכל פרמטר אפשרי בהתקפה כאשר היא כובשת בממוצע מעל שני שערים למשחק.
רבות דובר על עניין הרוטציה בסגל בכלל וניהול הסגל בפרט, אבל נכון לעכשיו מצד אחד מרקו בז לכל המקטרגים ומראה להם שבוע אחר שבוע תוצאות שחור על גבי לבן. מהצד השני, לא לעולם חוסן. למכבי חיפה סגל קצר מאוד גם בשל פציעות וגם בשל שחרורי שחקנים בחלון ההעברות הנוכחי. גיא חיימוב,רמי גרשון, ורז מאיר פצועים. בנוסף שוחררו הבלם שי בן דויד (יצא לחצי שנת השאלה בקבוצת טראפני האיטלקית) והקשר ז'יאנדו פוקס. עד כה הגיעו השוער היהודי אמריקאי ג'וזף קוזמינסקי, והמגן הימני שיכול גם לשחק כמגו שמאלי וכבלם , ליו הספרדי. מכבי חיפה רוצה להתחזק בעמדת הקשר האחורי וחושקת בצ'כי הצעיר מרטין האשק, מקבוצת ספרטה פראג שמאוד רוצה לעזוב ומכבי חיפה יכולה לשלם את הסכום הנדרש עבורו, כמליון יורו , אך על פי הסוכנת של השחקן, הכל תלוי ברצון של מרקו בלבול. חשוב לציין שבאירופה חלון ההעברות יסגר הלילה בחצות מה שיכול להיות טוב מאוד עבור קבוצות מישראל שיכולות לקלוט שחקני "מריבה" כאלה ואחרים כיוון שהחלון בארץ ינעל ביום חמישי הקרוב. למכבי חיפה כרגע יש שישה זרים רשומים והבאתו של שחקן זר תהיה כרוכה בשחרור של אחד משחקניה הזרים של הקבוצה, ככל הנראה המגן השמאלי הצעיר אייקום אוטין שלא זוכה כלל לדקות משחק.
לקראת המחזור הקרוב מול הפועל כפר סבא ככול הנראה שלא יהיו שינויים בהרכבה של מכבי חיפה שאמורה לפתוח באותו ההרכב שניצח את בני יהודה תל אביב במחזור האחרון 1-3. כיוון שהאלופה והטוענת לכתר נוסף, מכבי תל אביב, איבדה שתי נקודות יקרות בבאר שבע ביום רביעי האחרון, מקבלת מכבי חיפה הזדמנות נוספת לצמצם את הפער לרמה של שתי נקודות, לאחר שבפעם האחרונה, במחזור ה-14 היא כשלה מלעשות זאת.
פערי הרמות בין הירוקים מהכרמל לירוקים מהשרון הם מאוד גדולים. הפועל כפר סבא תחסר גם ארבעה שחקני הרכב וגם המאמן שהורחק במשחק האחרון מול הפועל תל אביב לא יעמוד לרשותה על הקווים. אבל למרות הכל יודעים במכבי חיפה שאין להקל ראש באף יריבה. בשל העניין הגבוה נפתח לקהל הרחב היציע הדרומי והוא ימכר במחיר אחיד של 45 שקלים לכרטיס ובמועדון מצפים לכמות קהל של לפחות 22 אלף צופים. במכבי חיפה סומכים על הסקורר האוסטרלי ניקיטה רוקאביצה, על יובל אשכנזי, יאניק וילדסחוט וכמובן על נטע לביא שידעו לעשות את העבודה בצורה שקטה טובה ויעילה. מוחמד עוואד יזכה לדקות משמעותיות, אולי בהרכב ואם לא אז כמחליף הראשון בהעדרותו של שועה מהסגל.
ההרכב המשוער: ג'וש כהן, ארנסט מאבוקה,טרנט סיינסבורי, עופרי ארד,סאן מנחם,נטע לביא, יובל אשכנזי, צ'רון שרי, סינטיהו סלליך(מוחמד עוואד), יאניק וילדסחוט, ניקיטה רוקאביצה.