משמורת ילדים בסכסוך גירושין, על קצה המזלג

משמורת ילדים בסכסוך גירושין, על קצה המזלג

בידי המשמורת. עו"ד שלומית סטרוגנו
צילום: גיל נחושתן

כשמערכת היחסים בין בני זוג הגיעה לקיצה והצדדים הגיעו לידי הליך גירושין, אחד העניינים החשובים ביותר הדרושים טיפול הינו נושא משמורת הילדים.

סעיף 24 לחוק האפוטרופסות מהווה המסגרת המשפטית לפיה, בשעה שבני הזוג ביקשו לפנות להליך של פרידה או גירושין, נתונה בידיהם האפשרות להחליט ולקבוע למי מהם תהא זכות המשמורת על ילדם, זאת באמצעות חתימה על הסכם.

הסכם שכזה חייב להיות מאושר על ידי בית משפט לענייני משפחה או בית דין רבני וערכאות אלו בבואם לאשר את ההסכם, יונחו על פי עיקרון העל של "טובת הילד".

יחד עם האמור לעיל, הרי שבהתאם לסעיף 25 לחוק האפוטרופסות, נתונות בידי האם זכויות משמורת על הילד עד הגיעו לגיל 6 לכל הפחות (ידוע כ"חזקת הגיל הרך"), זאת במידה ולא נמצא כי האם אינה כשירה לקבל על עצמה זכויות משמורת אלו.

בתי המשפט לענייני משפחה או בתי הדין הרבניים עשויים לקבוע כי זכויות המשמורת על קטין יינתנו לאב, אך קביעה שכזו תעשה רק לאחר שהנושא נבדק על ידם לעומק תוך שמירה על עקרון טובת הילד והסקת המסקנה כי הענקת זכויות המשמורת לאב בנסיבות האלו – ישקפו באופן המיטבי את טובת הילד .

במצבים בהם יהיה קשה לקבל החלטה בידי מי תהיה נתונה המשמורת על הילדים, יתבקשו ההורים לבצע בדיקת מסוגלות הורית לפיה ניתן יהיה לקבוע מי מההורים- האם או האב, כשיר יותר לקבל לידיו את זכויות המשמורת על הילדים.

לעיתים, בבוא בתי המשפט לענייני משפחה או בתי הדין הרבניים ליתן החלטה לגבי משמורת הילדים יישקלו  גם מהם רצונותיו של הילד, כאשר לרוב, התחשבות כזו ברצון הילדים לא תעשה בטרם הגיע הילד לגיל 13.

על מנת לקיים משמורת משותפת, יחלקו האם והאב באופן שוויוני בנטל הטיפול והגידול של הילד משמע, הילד יגדל בשני בתים במקביל ולשם כך יהא על ההורים לגור בקרבת מקום זה לזו כמו כן, על מנת לקבוע משמורת משותפת יצטרכו ההורים להוכיח כי הם מסוגלים לשתף פעולה ביניהם ולקיים מערכת יחסים ראויה ותקינה, ככל וזה קשור לילדם.

ראוי לציין כי החלטה שיפוטית בדבר קיום משמורת משותפת, אינה פוטרת את האב כליל מתשלום מזונות אלא תשלומו יהיה מופחת. מאחר והערכאות השיפוטיות הדנות בעניינים אלה פועלות לאורו של עקרון טובת הילד, הרי שכל הנושאים שעניינים ילדים, לרבות ענייני משמורת, ניתנים לבדיקה מחודשת ולשינוי בכל כת וככל ועולה הצורך בכך.

אודות כתב מקומי

אולי יעניין אותך גם?

קניות ברשת: איך תעשו את זה נכון

אין ספק שהישראלים גילו את הרכישות ברשת, בעיקר מאתרים מרחבי הגלובוס. מנכ"ל המועצה לצרכנות עופר …

2 תגובות

  1. בן ציון יצחקי

    עורכת הדין סטרוגנו היא אשה נפלאה ביותר!!
    לקח לי זמן לעכל שיש עורכת דין שנשארה כל כך אנושית ומתחשבת, כי מנסיוני למדתי שהמקצוע הזה מטבעו גורם לעוסק בו להיות יותר נוקשה ולהתיחס לבני אדם באופן שיותר דומה להתנהלות משפטית…
    אבל אצל עוה"ד סטרוגנו מצאתי אשה עם לב זהב ענק, שגם היחס האישי שלה אל הלקוח וגם גישתה לעצם הנושאים המשפטיים נובעים ומושפעים מתוך אישיותה הלבבית וטוב ליבה הנדיר.
    וכל זה בלי לפגום ברמת המקצועיות והמומחיות… אכן אפשר לעסוק תמיד ולהיות מומחית במשפטים וסכסוכים בין בני אדם ולשמור על הלב ישר ומלא אהבה וטוב.
    ממליץ בחום!!!

  2. שלומית היא עו״ד מסוג אחר ללא ספק!
    מה שעומד לנגד עיניה הוא לנסות ולהגיע לפשרה לפני הליך משפטי מיותר וארוך
    שיגזול את זמנם וממונם היקר של הזוג.

    החוק המפלה את האבות ״חזקת הגיל הרך״ הוא חוק בן עשרות שנים שאינו תואם את ימנו אנו וסופו להימחק מהעולם, היה נכון בתקופת הצנע בה האב היה המפרנס העיקרי ושעות רבות מחוץ לבית והאם לרוב היתה עקרת בית ועסוקה בגידולם של הילדים, נכון להיום יש לא מעט נשות קריירה והרבה מאוד אבות המעוניינים לגדל את ילדיהם באופן שיוויוני מה שחוק מפלה זה שעבר זמנו ללא ספק מונע מהם בשל אותם גחמות של אירגוני הנשים הפמניסטיות הרדיקליות ובטח לא משרת את טובתם של הקטינים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *