"משעמם לי"

כדי למנוע בעיות של ונדליזם מצד בני נוער, שכרות ורעש, במהלך החופש הגדול, הרשויות המקומיות מתגברות סיורים של השיטור העירוני וסיירות ההורים ובמקביל, מייצרות פעילויות עבור בני הנוער. רק שלא ישעמם להם

החופשות מבית הספר ובעיקר החופש הגדול שנפרס על פני חודשיים, מהווים כר פורה עבור בני נוער לפעילויות שונות, אך לעתים, הם מוצאים עצמם משועממים, מה שמביא אותם לפרוק כל עול. את התוצאות ניתן למצוא בעיקר בגנים הציבוריים ברחבי הקריות, בהם מתאספים בני נוער ומוצאים את עצמם מעורבים בהקמת רעש ומעשי ונדליזם ברכוש.

המפגשים של בני נוער בגינות הציבוריות הפכו כבר לחלק מהנוף העירוני ואין כמעט איש שלא מכיר את בעיית הרש שעושים בני נוער ערניים, בשעות הקטנות של הלילה. עם זאת, הקמת רעש היא הקטנה בבעיות שנגרמות על ידי נוער. בפני הרשויות ניצבות בעיות חמורות יותר, של שתיית אלכוהול בכמויות גדולות והשחתת רכוש פרטי וציבורי.

על אף שמשטרת זבולון נערכת בכל חופש גדול בסיורים מתוגברים בשטחים הציבוריים ולאורך חופי הים, הרי שעיקר הטיפול בנושא מוטל על הרשויות המקומיות. לצורך כך הן נעזרות בסיירות הורים, שהוקמו בכל קריה. מדובר למעשה בקבוצת הורים, שעוברת בין המקומות הציבוריים, מדי לילה, על מנת לפגוש את בני הנוער, לדבר איתם ולזהות מצבים של שכרות ואלימות.

לסיירות ההורים אומנם אין סמכויות שיטור, אך מכיוון שהגישה שלהן אל בני הנוער היא עדינה יותר, פעמים רבות מצליחים חברי הסיירות לגשת אל בני הנוער בקלות רבה יותר. מדי חופש מגיעים דיווחים מסיירות הורים על בני נוער שנמצאו שתויים לשכרה והוריהם הוזעקו לטפל בהם. הרשויות מפעילות גם את מערך השיטור העירוני, בו פועלים יחדיו שוטר ופקח. הם עורכים סיורים במקומות הציבוריים ונותנים את התגובה הראשונית לקריאות של תושבים, שמתלוננים במוקד העירוני. בכל הרשויות מנסים להגיע למצב, בו בני הנוער יהיו עסוקים במגוון רחב של פעילויות, על מנת שלא ימצאו עצמם משועממים ומסתובבים חסרי מעש בשעות הלילה.

השיטור הקהילתי בקרית ביאליק
צילום באדיבות העירייה

מתגברים סיורים

מחלקת הנוער בעיריית קרית ביאליק, יחד עם שותפים לדרך ובתקצוב של משרד החינוך והרשות המקומית, תכננו שבכל שבוע במהלך חופשת הקיץ יוכלו בני הנוער להגיע לשתי פעילויות מאורגנות לפחות. הפעילויות כוללות מסיבות בריכה, ערבים פתוחים במועדון הנוער העירוני, בילוי בפארקים ברחבי הארץ, ערב סטנד אפ, כיתות אמן, פעילות בפארק, קורס יזמות לנוער וכמובן עידוד בני הנוער, להשתתף במחנות הקיץ של תנועות וארגוני הנוער. המטרה הכוללת היא להוות פלטפורמה חלופית לשגרת היום יום, להיות עבור הנוער גוף, שמתכנן שגרה מעניינת גם בימי החופשה, להיות המבוגר האחראי שרואה מה קורה, גם כשאין לימודים כסדרם. אחת היוזמות של עיריית קרית ביאליק עם רשת המתנ"סים העירונית, היא ליווי בני נוער הלומדים במהלך השנה בפנימיות מחוץ לעיר ומגיעים חזרה במהלך חופשת הקיץ. הרשות המקומית מייצרת עבורם שלל הזדמנויות תעסוקה, ליווי והעצמה במהלך הקיץ .

עיריית קרית ים מפעילה השנה שורה מגוונת של מוקדי פעילות לבני נוער. פעילות אטרקטיבית ומגוונת זו הוכיחה את עצמה מאוד ומנתוני השיטור הקהילתי, עולה כי בניגוד לשנים קודמות, השנה נרשמה ירידה של ממש במספר המקרים של תלונות ודיווחים על אירועי בריונות, מצד בני נוער, לעומת אותה תקופה אשתקד. השבוע לדוגמה פגשו בני הנוער של העיר את מלכת היופי לשעבר טיטי איינהו ושמעו ממנה על הדרך לתהילה וכיצד להציב מטרות ולהשיג אותן כפי שעשתה בעצמה.

בקרית מוצקין בתקופת הקיץ וגם בכל ימות השנה חברי סיירת ההורים העירונית מסיירים בשטח. מהעירייה נמסר, כי בשנים האחרונות רואים ירידה חדה במקרי הוונדליזם, מכמה סיבות, ביניהן, הסברה בבתי הספר, מעורבות ההורים וסיירת ההורים, מגוון התכנים בבתי הספר ואכיפה. כיום קיימת מגמה חיובית שהורים מעודדים אותה ובמקום להסתובב ברחובות, בני הנוער נפגשים בפיקוח ההורים באחד הבתים. מגוון פעילויות מחלקת הנוער בראשות שירלי למפל, בעבור כל גווני האוכלוסייה השונים, מחזקים את החיבור לקהילה ומורידים את המוטיבציה לבצע מעשי ונדליזם חמורים, נמסר מהעירייה.

מעיריית קרית אתא נמסר כי במהלך חודשי יולי אוגוסט, תקופת חופשת הקיץ של בני הנער, מגביר מערך השיטור העירוני את פעילותו בנושא אכיפה של מעשי ונדליזם והפרעות מנוחה הנגרמים על ידי בני נוער. האכיפה כוללת את תגבור הפעילות והניידות כאשר השוטרים והפקחים מסיירים בכל העיר בכל שעות היום והלילה במוקדי הבילוי של בני הנוער ובגנים הציבוריים במטרה למגר את תופעת השחתת הרכוש הציבורי והרעש המהווים מפגע עבור התושבים במיוחד בתקופה זו. החל מחודש יולי מסיירים בכל לילה שלושה צוותי שיטור ברחבי העיר ופועלים בתיאום עם יחידת הנוער, מחלקת הרווחה וסיירת ההורים.

ברשות הפיקוח העירוני של הרשויות המקומיות, קיימת סמכות לרשום דוחות כספיים לבני נוער, בעבירות של השחתת רכוש מ-250 עד אלף שקלים. עם זאת יש מגמה שלא להשתמש בדוחות ובקרית מוצקין למשל, המירו דוחות שנרשמו לבני נוער בפעילות התנדבותית למען הקהילה.

אודות דורון גולן

אולי יעניין אותך גם?

איפה מתגרשים? מה סמכות בית הדין הרמי או בית המשפט לענייני משפחה

איפה מתגרשים? מה סמכות בית הדין הרבני ובית המשפט לענייני משפחה

האם יש שוני בין הערכאות בבדיני גירושין בין בית הדין לענייני משפחה לבין בית הדין …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *