מאפה פילו עם קצפת ורימונים
צילום: סיון וייס
את יודעת סיגלי, לפעמים בא לי לאפות עוגה ממתכון בו לא אצטרך לרוץ לקנות יותר מדי מצרכים, משהו קליל שאוכל להכין תמיד, כשאורחים נוחתים. בראש השנה מארחים הרבה וכדי למנוע מצב מסורבל של הכנות מראש, החלטתי לתת לכם מתכון קליל ומיוחד.
את המילוי אתם תבחרו, אני מרשה לכם להתפרע ומבטיחה לכם שכל אורח שלכם, ישתגע.
מתחילים בבצק פילו, כזה מוכן שקונים בסופר מרקט, מפשירים וחותכים לקוביות. כל עלה מורחים בשמן או בחמאה, מניחים בתוך תבנית שקעים סיליקון, או תבנית משומנת של מאפינס, שני עלים, כדי שתצא לכם קערית. מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות ל- 15 דקות, עד שמזהיב.
במקביל מכינים קצפת, וכאן, הכל תלוי בכם.
אני הכנתי אותה עם כף ממרח חלבה, אפשר גם עם כף טחינה גולמית, ממרח לוטוס או כל ממרח אחר שתבחרו.
צילום: עצמי
מקציפים:
250 גרם שמנת מתוקה.
רבע כוס יוגורט מעודנת.
שתי כפות פודינג וניל.
ממרח לבחירה.
מקציפים לקצפת עמידה ומזלפים לקערית הפילו.
מכניסים למקרר ואפשר גם לחתוך פירות ולקשט, רימונים יעשו את העבודה יופי. ואם כבר רימון, ממש רגע לפני החג, אל תשכחו לברך "שהחיינו".
שתהיה שבת שלום.