לטעום את חו"ל
אני רוצה להודות לכל מי שקרא את הטור בשבוע שעבר, הגיב ופרגן.
השבוע החלטתי לאתגר את החיך שלכם ולבדוק את אחד הטרנדים החמים היום בסצינת האוכל בקריות.
והשבוע הייתי וטעמתי ממטעמי המטבח האסייאתי שתופס תאוצה ורשתות רבות פתחו סניפים בקריות וחיפה. ביקרתי במסעדת מינה טומיי שנמצאת בקריון בשדרת האוכל החיצונית.
מסעדת מינה טומיי הוקמה לפני מספר שנים ובתוך זמן קצר הפכה למקום לעלייה לרגל עבור תושבי חיפה והקריות, שיבקשו לטעום את חו"ל.
המסעדה מעוצבת באופן שמעניק לכל סועד אינטימיות בעת הארוחה. המסעדה מגישה אוכל מחמישה מטבחים שונים במזרח הרחוק, ביניהם, המטבח ההודי, המטבח היפני, המטבח הקוריאני, המטבח הויאטנמי
והמטבח תאילנדי.
לכל מטבח יש מנות ראשונות ומנות עיקריות שמייצגות בכבוד את המדינה ממנה באו. כל המנות מוגשות בכלים אותנטיים ובדיוק כפי שהן שמוגשות בחו"ל. אחד היתרונות במקום, הוא שאפשר לבקר במסעדה מספר רב של פעמים, ועדיין, בכל פעם לאכול מנות אחרות ומפתיעות.
צילום: אפיק גבאי
אז מה אוכלים?
צילום: אפיק גבאי
החלטתי לאכול ארוחה הכוללת שלושה מטבחים. למנה ראשונה לקחתי את סלט הקיץ הויאטנמי, מנה שמתאימה בול לעונה ומעניקה פתיח מרענן לארוחה. המנה מורכבת ממלפפון, גזר, נבטים, בוטנים, שני סוגי אצות, לי'צי והיגיקי וקרופוקים, קרקרים שעשויים משרימפס מיובש. הסלט מגיע עם רוטב מיסו וינגירט.
המנה הייתה טעימה מאוד, לא כבדה ופתחה את התיאבון. נתנה פתיח טוב לתחילת הארוחה.
עלות מנה ראשונה 39 שקלים.
צילום: אפיק גבאי
למנה עיקרית הזמנתי בומביי באטר צ'יקן, מהמטבח ההודי. המנה מכילה שיפודי פרגית במרינדת יוגורט וקשיו, תבלינים הודים שונים, אורגולה ובצל סגול וכל זה על מצע של לחם נאן שום. המנה מגיעה על מגש גדול מנירוסטה והרטבים מגיעים בקעריות נפרדות והסועד מרכיב את המנה, הכי כיף. לקחתי את השיפוד, הנחתי אותו על הנאן, הוספתי רטבים, ליפפתי את הכל יחד ואכלתי.
הרבה זמן לא נהניתי כל כך מאכילה בידיים, כשהכל נוזל לך ונותן הרגשה של ארוחה הודית אמיתית. החוויה אותנטית לחלוטין.
עלות מנה עיקרית 78 שקלים ומספיקה בהחלט לסועד רעב.
צילום: אפיק גבאי
הגדלתי לעשות והזמנתי מנה נוספת, הפעם מהמטבח התאילנדי, מינה תאי אדום. מדובר במנה, בה המרכיבים מגיעים בנפרד והסועד מרכיב את הארוחה. קיבלתי תבשיל קארי אדום בחלב קוקוס, עם בקר בבישול ארוך, חצילים, עגבניות ושעועית, לצד אורז לבן. המנה מוגשת בצורה אסתטית מאוד, הבשר והירקות בתוך קערה, האורז מונח בצד והסועד שופך את תכולת הקערה על האורז. כשטועמים מגיע הביס המושלם, הכולל את הטעם המיוחד של המנה. מרוב שהיה טעים לא השארתי פירור על הצלחת.
עלות המנה 70 שקלים.
צילום: אפיק גבאי
כדי להעצים את חווית האוכל, ניסיתי את הבירה התאילנדית ליאו, בירה שמיובאת מתאילנד במיוחד. מחיר בקבוק 28 שקלים. במקום מוגשים קוקטיילים מהמזרח, לצד משקאות קלים שונים. בנוסף, תוכלו למצוא חליטות תה שונות, המגיעות בקומקום מיוחד, הישר לשולחן. גם קינוחים יש בשפע, אך לא נותר לי מקום לקינוח, בפעם הבאה.
לסיכום אומר, שנהניתי מאוד ובעיקר שבעתי, הרגשתי שאני בחו"ל לשעתיים.
בשבוע הבא אבקר במסעדה חדשה עם טעמים אחרים. תגובות, שאלות או הצעות יתקבלו בברכה.
המקום פתוח כל יום מהשעה 11:00 – 23:00.
חנייה בשפע יש בחינם.
לעצלנים, יש משלוחים 2750*, בקריות המשלוח ללא עלות נוספת.
למסעדה יש שני סניפים, במרכז קסטרא בחיפה ובתל אביב.