סיבוב קולינרי / בצלאל פליק

חוויה בעיר התחתית

לאחרונה נפתחים מקומות שמוכרים אוכל רחוב, מקומות קטנים, בהם מבשלים את הכל במקום, על פי בקשת הלקוח. חלק גדול מהטרנד הזה קורה בעיר התחתית בחיפה, שהפכה למוקד בילוי קולינרי חדש והיפסטרי של העיר חיפה.
מאחר וכבר עברתי את שנות נעוריי, נעזרתי הפעם בילדים שלי ושאלתי אותם איפה כדאי לי לאכול. ההחלטה נפלה על שני מקומות, כל אחד מהם מיוחד ושוני מהשני.

צ'יצ'ו ברחוב נתנזון 16

המקום ישב בעבר ברחוב העצמאות ולפני מספר חודשים עבר למקומו הנוכחי. כבר בכניסה מרגישים כאילו הגעתם לאכול בבית אמא. ריח הלחם הטרי שנאפה במקום וריח האוכל המבושל בסירים, מטריף את החושים ומדמה קבלת הפנים מאוד לבבית וחמה.

כמו בבית אמא. צ'יצ'ו
צילום: עצמי

ההיצע במקום לא גדול, אך מדויק. ישנם 6 סוגי כריכים, שכשכל אחד קיבל שם של סבתא מרוקאית אחרת. כך שמות הכריכים נעים בין חביבה, עזיזה, מסעודה וסולטנה. אני בחרתי לאכול כריך סולטנה.
הכריך מורכב מקציצות דגים ברוטב שום וגמבה, ממרח לימון כבוש, מטבוחה, קצת אריסה ופטרוזיליה, כתוספת בחרתי בסלט עלים טרי עם ג'אלה.

הכריך היה טעים מאוד והזכיר לי את ימי שישי בצעירותי, בהם ניגבנו את הקציצות ישר מהסיר עם חלה טרייה. במהלך הארוחה פינק אותי הבעלים בצ'ייסרים של עראק.
בגדול המקום הפתיע בטעם המיוחד, הכל היה במידה נכונה.
מומלץ ליופי של ארוחת צהרים או נשנוש של ערב.
עלות מנה רגילה 38 שקלים, אם תרצו עצמה מוגדלת, 45 שקלים.
המקום פתוח כל יום בין השעות 11:00 – 17:00 ובימי ד-ה עד השעה 23:00.
המקום כשר ומומלץ בחום.

ביאטריס, נתנזון 11


ביאטריס היא מזנון המבורגרים שונה ממה שהכרתם. את המקום פתח מני, בעל פאב "אורבן" שנמצא ממול. ביאטריס נפתחה לאחר שמני זיהה, שהלקוחות שלו רעבים ומחפשים משהו טוב לאכול. בתור איש קולינריה החליט להרים את הכפפה ולפתוח את ביאטריס.

מדובר במקום קטן המכיל 6 מקומות ישיבה ועוד עשרה מקומות בחוץ, אבל כמה שהוא קטן, ככה הוא גדול מבחינה קולינרית. יש בביאטריס מספר מצומצם של מנות, אבל כל מנה, היא בול.

לא לבעלי כולסטרול גבוה
צילום: עצמי

תוכלו למצוא המבורגר עם תוספות, טאקוס, נקניקיות עם פולנטה, שזו נקניקייה תוצרת בית אפוייה על פולנטה חלבית עם סלט ציונית וכוסברה. במקום תמצאו גם צ'יזס פרייז, שזה אומר חצי קילו צ'יפס כפרי עם גבינות צ'דר ופטה, מנה טעימה אבל לא לבעלי כולסטרול גבוה.
החלטתי לנסות את הביאטריס בורגר עם תוספת של גבינת צ'דר ובייקון. את ההמבורגר ביקשתי במידת עשייה מדיום. המנה שהגיעה אל השולחן הייתה מדויקת ועשויה כפי שביקשתי, הגבינה ישבה בול ולא נטפה מהצדדים והבייקון היה עשוי בצורה טובה מאוד ונתן את הייחוד לטעם.
ההמבורגר היה מבשר טרי ונעשה במיוחד בשבילי, הלחמניה הייתה טרייה מאוד וגם חוממה מעט לפני שהבשר הוכנס בה. המנה הייתה טעימה ועסיסית. עלות המנה 50 שקלים ובכל תוספת תחויבו בחמישה שקלים נוספים.

ברשימת התוספות תוכלו למצוא: קונפי שום, ריבת בצל, חלפניו כבוש או ביצת עין.
בערב, הרחוב נסגר למכוניות, אז בעלי העסקים מוציאים כיסאות ושולחנות החוצה והמקום הופך למתחם בילוי אחד גדול. אני ממליץ לשתות בירה לצד המנה, ככה שהביצוע הופך להיות נעים וכיפי יותר.


העיר התחתית מלאה במקומות בילוי רבים נוספים, שיספיקו לכתבה שלמה על העיר התחתית ועל האוכל שיש לה להציע. הפעם התעקשתי על  מקומות חדשים וצעירים עם אוכל מהיר וזול.

אודות כתב מקומי

אולי יעניין אותך גם?

שוקולד טופי אנגלי, פשוט קל להתאהב בו

שוקולד טופי אנגלי אין ספק שמדובר באחד הממתקים וחטיפי השוקולד האהובים ביותר, ילדים וגם מבוגרים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *