צילום: סיון וייס
יום כיפור בפתח ואצלי בבית יש מסורות של כיפור, כן, גם לצאת הצום יש מסורת, הבנים שלי אוהבים ואני מחכה לזה עם הלשון בחוץ.
אז הפעם רגע לפני הצום, הנה מתכון לעוגיות יויו האהובות עלי.
מצרכים:
4 כוסות קמח – 620 גרם.
אבקת סוכר – שקית (10 גרם).
3 ביצים גדולות.
3/4 כוס סוכר- 134 גרם.
1/3 כוס מיץ תפוזים (79 מ"ל), או חלב.
1/3 כוס שמן (79 מ"ל).
1/2 כפית תמצית וניל (3 מ"ל).
1/4 כוס השמן לטיגון.
צילום: עצמי
סירופ סוכר:
כוס וחצי סוכר.
כוס מים (240 מ"ל).
כפית מיץ לימון (5 מ"ל) סחוט טרי.
ציפוי קוקוס:
כוס קוקוס טחון, לפי הטעם והצורך.
אופן הכנה:
לשים יחד את כל מצרכי הבצק לפי הסדר, עד שהבצק מאוד נעים, שמנוני ולא דביק ונותנים לו מנוחה של כחצי שעה. קורצים מהבצק עיגולים ופותחים חור באמצע בעזרת היד (צורת גלגל).
מטגנים בשמן חם אבל לא רותח למשך כשלוש דקות מכל צד עד להזהבה. (כשלושה סנטימטרים מגובה הסיר – זה לא חייב להיות שמן עמוק מכיוון שעוגיות היויו צפות).
הכנת סירופ הסוכר:
מבשלים את הסוכר, המים ומיץ הלימון יחד במשך כשבע דקות ומצננים לטמפרטורת החדר. טובלים בסירופ הסוכר ומגלגלים בקוקוס.
טיפ:
אפשר להכין את העוגיות יום לפני, לשמור בקירור ובערב כיפור רק לטבול בסירופ ובקוקוס.
שיהיה לכם צום קל וחתימה טובה.