פינוי נכס ותשלום לגני ילדים ומעונות בזמן הקורונה

תקופה זו של משבר הקורונה בישראל ובעולם היא בהחלט תקופה מבלבלת שלא חווינו המון שנים אם בכלל. אנשים רבים אינם מוצאים את הידיים והרגליים, מאות אלפי אנשים איבדו את מקום העבודה שלהם, הממשלה מתעכבת עם מתן המענקים והתוכניות הכלכליות והבריאותיות כרגע לא נראות כי נושאות פרי. בצל הקורונה משפחות רבות בישראל נותרו חשופות להוצאות הרבות ולהתחייבויות השונות שלהם בכל תחומי החיים ללא גיבוי כלכלי או הכנסה כתוצאה מפיטורים או מהסגר המוטל על בתי עסק ומוסדות שונים. בשל עובדה זו משרדי עו"ד מוצפים כעת בפניות מאותם אנשים שפשוט "כרעו ברך" למצב ומנסים להיעזר בכוח החוק על מנת לסדר לעצמם הקלות שונות בתשלומים שנכפים עליהם בתקופה זו. כמה דוגמאות למצב שאנו מדברים עליו:
  • בעלי עסקים שלא עומדים בתשלומי השכירות של המבנה שלהם.
  • בעלי משפחות שלא מצליחים לעמוד בחוזי השכירות שחתמו עליהם ועומדים לפנות אותם מהדירה.
  • הורים המשלמים עדיין על בתי הספר והגנים של הילדים למרות שמוסדות החינוך סגורים והילדים בבית.
  • אנשים שפוטרו מהעבודה שלהם או שכרם נפגע כתוצאה מכך שהבעלים נפגע מהקורונה.

מה קורה לגבי שכירות ופינוי נכסים בתקופת הקורונה?

בעיה ראשונה שנתייחס אליה היא פינוי נכס בזמן הקורונה. תארו לכם סיטואציה שבה שני ההורים או לפחות אחד מהם לא עובד ולא מכניס משכורת בשל פיטורים או חל"ת. גם אם הוצא לחל"ת באופן חד צדדי על ידי מעסיקו הוא מרוויח ככל הנראה שליש או חצי מההכנסה החודשית הרגילה שלו. אם פוטר הבעיה אף גדולה יותר. בהיעדר מספיק הכנסות המשפחה מסיימת את החודש בגירעון בדרך כלל כיוון שהתרגלה לאורח חיים מסוים העומד בסטנדרט הכלכלי של ההכנסות שלה. לרוב המשפחות בישראל אין כספים שמורים בצד ואצל משפחות אחרות הרזרבות נגמרו או עומדות להיגמר. כאשר יש חוזה שכירות בפתח – מה יהיה במידה ולא ניתן יהיה לשלם את החוזה השכירות? על מה ניתן יהיה להישען כדי לשמור על החוזה קיים למרות שבעל הבית מבקש להתפנות? האם זה אפשרי בכלל לעכב את הפינוי מהנכס? תצטרכו עורך דין קורונה מקצועי ומנוסה כדי לעשות את זה ובסיטואציות מסוימות בהחלט אפשר להימנע כך, לפחות באופן חלקי.

הילדים בבית אבל ממשיכים לשלם לגנים הסגורים – למה?

עוד בעיה נפוצה היא בתחום גני הילדים והמעונות. תביעות קורונה אלו מאוד נפוצות בימים אלה כיוון שההורים זועמים על כך שהם צריכים להמשיך לשלם לגני הילדים את ההוצאות החודשיות למרות שהילדים בכלל בבית. הגנים הרי סגורים בהחלטת הממשלה, על ההורים נופל עול הטיפול והשמירה על הילדים אבל בפועל הם ממשיכים לשלם עבור הגנים. מדוע? מכיוון שהם תחת חוזה כמובן. האם זה אומר שאי שאפשר לטעון כנגד החוזה? ברוב המקרים אפשר. אם מדובר בחוזה אחיד זה בהחלט אפשרי.

מהו חוזה אחיד ומה ניתן לעשות בתקופה זו של הקורונה?

חוזה אחיד הוא חוזה שצד אחד מכין אותו והוא מייצג את אותו הצד בדרך כלל. כך קורה עם רוב הגנים המחתימים את ההורים על טופס חוזה באופן חד צדדי. ההורים חותמים לרוב על הסכם זה בלי להיות צד במשא ומתן על ההסכם בין הצדדים מתוך פחד שהגן אולי לא ירצה לקבל את הילד שלהם בשעה שכל הגנים בתפוסה מלאה לרוב. כאשר מדובר בחוזה שכזה, במיוחד בתקופת הקורונה ניתן יהיה לתת לסעיפי החוזה פרשנות שונה הבאה לטובת ההורים ונגד הצד החזק בחוזה שהוא הגן במקרה הזה. עורך דין משפחה מקצועי ישמח לסייע לכם בנושא זה וכל נושא הקשור לתביעות קורונה נכסים ומשפחה.

אודות לירן לביא

אולי יעניין אותך גם?

בעל עסק תעשייתי?כך תחסוך הרבה כסף באמצעות מערכת אוטומציה מתקדמת

בעל עסק תעשייתי?כך תחסוך הרבה כסף באמצעות מערכת אוטומציה מתקדמת

ווסתי תדר הוא סוג מתקדם של טכנולוגיה בתחום האוטומציה שמביא לידי ביטוי את היכולת לזהות …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *