מתכונים מהחיים

לעוף ואורז יש אינספור שילובים, אבל אין על המתכונים שמעלים לנו זיכרונות. איך תכינו קציצות דגים בלי שאף אחד ישים לב וגם מה הקשר בין שווארמה לפנקייק. השף מאיר מירון עמרני מגיש לכם שלושה מתכונים לשבת

חלמתי על סבתא שלי השבוע והבנתי למחרת, שאני חייב לתת לילדים לטעום משהו שאני טעמתי. סבתא הייתה מכינה לנו לארוחת צהרים אורז פרסי ועוף בתנור. פעם אחת כשכבר לא ראתה טוב, היה לאוכל טעם וניחוח שאין לו מקום לתיאור. שאלנו את סבתא אך העוף והאורז יוצאים לה ככה טעים והבטיחה שתספר כשנסיים לאכול. אחרי שסיימנו לאכול סבתא סיפרה לנו, שבגלל שהיא לא רואה, בטעות היד שלה הייתה נכנסת אל התבשיל והכווייה ביד הייתה מוסיפה טעם אחר, טעם של אהבה.

אורז פרסי ועוף של סבתא
צילום: עצמי

מתכון לאורז פרסי ועוף של סבתא:

כוס אורז, עדיף פרסי או יסמין או בסמטי. קוצצים מעט בצל מטגנים עם מעט שמן עד שמקבל צבע, מוסיפים חצי כפית כורכום ושתי כוסות מים על כל כוס אורז. כשהמים מגיעים לרתיחה מוסיפים כפית מלח. שוטפים את האורז ומוסיפים אל המים. מנמיכים את האש עד אידוי המים ומחכים שיתקרר. קוצצים ירק שאוהבים, כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, בצל ירוק או נענע ומוסיפים. מערבבים הכל יחד עם כף חומץ ובתאבון.

את העוף מבשלים במים, מסננים ומחזירים אל סיר. מוסיפים קוביות גדולות שת תפוח אדמה, בצל חתוך לרבעים, מעט שמן, פפריקה אדומה, מלח ופלפל ומבשלים הכל ביחד עד שמתרכך.

קציצות של אהבה

הזמנו חברים לשבת והלכנו לקנות דגים, אבל אחרי שהתחלנו לבשל, גילינו שאחד מהם לא אוכל דגים. החלטנו ליצור קציצות במסווה של רוטב קונפישוקה ויצרנו מעל את הבורגול. החבר שלנו חשב שמדובר בקציצות עוף, התחיל לאכול ולא רצה שום דבר אחר, אפילו את מה שנשאר ביקש לקחת הביתה. גם כשסיפרנו לו שמדובר בדגים, רצה אותה ומאז, כשהוא מתארח אצלינו רק את המנה הזו הוא מבקש.

קציצות של אהבה
צילום: יקיר ברבי

מדובר בקציצות דגי ים במעטפת בורגול, על מצע של רוטב שקשוקה וקונפי. לקונפי: רצועות גמבה בצבעים שונים, פלפל חריף אחד שלם ושתי שיני שום בשמן עמוק חם עד לריכוך השום ומעט שינוי צבע.

לוקחים 3 או 4 עגבניות, חותכים לקובית וזורקים למחבת חמה. מוסיפים חצי כפית כמון, כורכום, פלפל שחור, כפית מלח, שתי כפות רסק עגבניות, שתי כפות פפריקה אדומה ומערבבים הכל. אחרי שזה מתבשל מכניסים אל הסיר את הגמבות והשום מקונפי. במג'ימיקס קוצצים 250 גרם דג טונה ו-250 גרם דג נסיכה, מוסיפים ביצה ותבלינים. יוצרים קציצה ועוטפים אותה בבורגול או אורז עגול שטוף ומכניסים לסיר. כשמגישים אפשר להוסיף גם את הפלפל החריף מהקונפי.

פנקייק שוארמה

שילוב בין מתוק ומלוח ונגיעה של סומק עם טחינה ירוקה, שלא ישאירו אף אחד אדישים. דווקא השילוב בין הטעמים עושה את המנה לכזו שאי אפשר להפסיק להכין.

פנקייק שווארמה
צילום: יקיר ברבי

כוס מים, כוס קמח, כפית אבקת אפיה, 2 כפות שמן, 2 כפות סוכר, 2 כפות תמצית וניל, ביצה וקורט מלח. לערבב היטב עם מטרפה, עד שמקבלים מרקם חלק. יוצקים למחבת חמה עד שנוצרות בועות והופכים לעוד חצי דקה.

חותכים שוארמה פרגית עוף לרצועות דקות. על מחבת שמן שמים מעט שמן, חותכים בצל סגול או לבן, על פי הטעם, מוסיפים את רצועות הפרגית, מתבלנים עם מלח ותבלין לשווארמה ומבשלים 2-3 דקות. מוציאים את השווארמה ומסדרים על הפנקייק, מפזרים תבלין סומק למי שאוהב.

טחינה ירוקה: קוצצים ירק נענע, כוסברה, פטרוזיליה, מעט מכל סוג. טוחנים במג'ימיקס עם מעט מים. כשהמים הופכים לירוקים מוציאים את העלים, מוסיפים טחינה ועוד מים, מיץ לימון ומלח ושוב מערבבים. את הטחינה הירוקה יוצקים מעל הפנקייק שווארמה ובתיאבון.

אודות כתב מקומי

אולי יעניין אותך גם?

שוקולד טופי אנגלי, פשוט קל להתאהב בו

שוקולד טופי אנגלי אין ספק שמדובר באחד הממתקים וחטיפי השוקולד האהובים ביותר, ילדים וגם מבוגרים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *