עוגה לשבת / סיגל בוגנים

סיגל בוגנים (צילום: סיון וייס)

פעם לפני המון שנים (16 בערך) הייתי במקום מדהים שנקרא ארגנטינה ושם, למדתי להכיר את העוגיות האלה – אלפחורס.

את הריח שלהן, את המרקם והטעם שמיוחד רק להן, זה שלוקח אותך למחוזות אחרים, למחשבות אחרות, לעבר הרחוק שלך.
לכל אחד מאיתנו יש עבר, כזה שמביא איתו זיכרונות, אהבות, חברים שאבדו ובעיקר שיעורים מהחיים. עבר שמלמד אותנו דברים וגורם לנו לקבל החלטות ובחירות. עבר שגורם לנו להסתכל עליו היום ולנסות ולהבין מה היה שם, שעזר לנו להתקדם להיום ואולי יכול לעזור לנו גם היום. 
אותי מלוות העוגיות האלה, יש להן פינה חמה בלב שלי שלוקחת אותי לזיכרונות נעימים, למחוזות רחוקים, לתחושה של החופש והשחרור. גם היום החלטתי ללמוד לשחרר, לתת לדברים להסתדר ולהיזכר שפעם בעבר זה מה שעזר לי להמשיך הלאה ולהגיע עד לכאן. 

עוגיות אלפחורס: 

מצרכים:

פינוק לשבת. אלפחורס
צילום: עצמי

180 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר.
1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר.
4 חלמונים מביצים בגודל L.
כוס וחצי (180 גרם) קורנפלור.
כוס וחצי (210 גרם) קמח.
חצי שקית (5 גרם) אבקת אפייה.
צנצנת ריבת חלב (אפילו 2). 
רבע – חצי כוס קוקוס טחון.

אופן הכנה: 
בקערת המיקסר עם וו גיטרה, מערבלים היטב את החמאה עם האבקת סוכר. מוודאים עם מרית סיליקון, כי התערובת אחידה ואין גושי חמאה. מוסיפים את החלמונים ומערבלים היטב לקבלת תערובת אחידה.
שמים בקערה נפרדת את הקורנפלור, קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב. מנפים את תערובת הקמח לתוך קערת המיקסר. מחברים שוב את וו הגיטרה ומערבלים במהירות נמוכה, רק עד שנוצר בצק אחיד.

מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 סנטימטרים, קורצים ממנו עיגולים ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, בערך 15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. 
לאחר צינון מזלפים לתוכן ריבת חלב, סוגרים את העוגיה ומקשטים בקוקוס מסביב. 

טיפ קטן: 
אם בא לכם לאפות ללא גלוטן, במקום קמח רגיל, תשתמשו בקמח תפו"א.

אודות כתב מקומי

אולי יעניין אותך גם?

שוקולד טופי אנגלי, פשוט קל להתאהב בו

שוקולד טופי אנגלי אין ספק שמדובר באחד הממתקים וחטיפי השוקולד האהובים ביותר, ילדים וגם מבוגרים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *