זה לא תפוח זה נאשי

נפתח קטיף הנאשי, האגס האסיאני המכונה גם אגס הזהב בבוסתן בראשית בעין זיוון

בצפון הגולן נפתח קטיף האגס האסיאני הנאשי (שמו של האגס ביפנית). בתיירות עין זיוון ממליצים למהר ולהגיע לבוסתן בראשית לקטיף עצמי של אגס הנאשי, צבעו כתום-זהבהב, עגלגל כמו תפוח ובעל מרקם דומה.

מתוק חמצמץ. הנאשי
צילום: תיירות עין זיוון

בהשוואה לאגס הנפוץ, הנאשי עסיסי יותר, בעל ארומה עדינה וטעם מתוק שהופך לחמצמץ ככל שמתקרבים לליבת הפרי. האגס האסיאני גדל בסין, יפן וקוריאה כבר מאות שנים ולאחר אקלומו במטעי הארץ והתאמתו לאקלים הישראלי, הוא מטופח במטעי צפון הגולן. ניתן לשמור אותו בקירור, אך מומלץ לאכול אותו טרי. כמו כן, ניתן להשתמש בנאשי למילוי טארטים ועוגות, משקאות אלכוהוליים ולצרף לסלטים.

מנהלת תיירות עין זיוון, דיתי גולדשטיין אומרת: אנו ממליצים להגיע בסוף השבוע לבוסתן בראשית לקטיף ייחודי של האגס האסיאני הנדיר בצורתו וטעמו, באתר הגדול ביותר בארץ לקטיף עצמי. ניתן לשלב את חוויית הקטיף עם לינה במתחם הקמפינג החדש שנפתח לאחרונה, שפע מקומות מוצלים לפיקניק, כיסאות וערסלים, בית קפה מוצל, פארק חבלים, טרקטורונים לילדים, פארק חי, שכשוכית, סדנאות יצירה ועוד".

אודות ורד לרנר

אולי יעניין אותך גם?

צילום עצמי

ספר ילדים לזכרה של מריה טל ז"ל

ספר ילדים ראשון מסוגו העוסק באובדן הורה, נכתב על ידי שירית זמיר תושבת קרית ביאליק, …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *